2020 wordt een feestjaar voor All Ways Cruises. De Belgische touroperator, die nu ook op de Nederlandse markt mikt, viert dan zijn dertigste verjaardag. Er worden vier jubileumcruises georganiseerd: een riviercruise op de Donau, een op de Douro en twee zeecruises

 

Klik hier voor de fotoreportage van Miet Waes en Mark Louagie.

 

 

100% Belgisch en vertrek vanuit Zeebrugge

Toen cruises dertig jaar geleden niet zo in de smaak vielen bij het Belgische publiek, omdat ze er niet terecht konden in hun eigen taal en vaak een hele dag moesten reizen om tot aan de vertrekplaats te komen, besloten drie dames – twee zussen en een nicht – om de handen in elkaar te slaan en samen cruises te verkopen. Het werd een successtory. Vrij snel beschikten ze over een netwerk van vijf eigen kantoren. Eind de jaren ‘90 gingen ze nog een stap verder: ze charterden een eigen schip waarmee ze cruises naar Noord-Europa en de Middellandse Zee aanboden. Een grote troef was dat de cruises meestal vertrokken en aankwamen in Zeebrugge met enkel Nederlands of Nederlands én Frans als voertaal wat voor oudere klanten die het Engels niet beheersen een enorm voordeel is.

 

Rivage de Monde

In 2019 werd All Ways Cruises overgenomen door Rivages de Monde. Met de overname werd ook een nieuwe verkooppolitiek geïntroduceerd. Zo zijn de unieke cruises van All Ways Cruises nu in alle reiskantoren, en ook in Nederland beschikbaar. Het aanbod werd uitgebreid met onder meer Alaska en cruises op de Saint Laurent in Canada. De verkoop bij de reisagent is gestegen van 0% naar 33%.

 

Zeecruises én riviercruises

Een riviercruise is compleet verschillend t.o.v. een zeecruise. Het zijn kleinere schepen met veel minder passagiers aan boord. Het is rustgevend, je hebt geen last van golven, storm of zeeziekte en je kan genieten van mooie afwisselende uitzichten. Ideaal voor individuele klanten die graag begeleid worden tijdens de reis, maar ook van rust houden. Alles wordt voor hen geregeld zodat ze onbekommerd kunnen genieten. All Ways heeft een rijk aanbod aan riviercruises zowat overal ter wereld. In het aanbod zitten ook kleinschalige cruises met jachten of kustvaarders. Zowel de zee-, als de riviercruises vinden plaats met Belgische begeleiders, voordrachtgevers zoals Martin Heylen en artiesten zoals Johny Voners en Marijn Devalck.

 

Twee jubileum riviercruises en exotische zeecruises

– De Donau, van Wenen tot Belgrado
Deze jubileumcruise kan het best als meervoudige citytrip worden omschreven. Met je drijvend hotel vaar je van stad tot stad. Er staan heel wat extra verrassingen op het programma o.a. een bezoek aan Wenen, Bratislava en Boedapest.
– Douro van Porto tot Salamanca is een cruise door de wijngaarden van de portwijn met als hoogtepunten de ontdekking van Porto, Braga en Salamanca in Spanje.
Het riviercruise-seizoen 2020 start trouwens al op het einde van 2019 met de traditionele nieuwjaarscruise op de Donau.


Terwijl het hier volop wintert, zijn er ook nog exotische cruises op de Nijl, de Ganges of naar Myanmar en Laos. In maart zet All Ways koers naar het Amazonewoud.


Een topper met vertrek vanuit Brussel en retour in Zeebrugge is ongetwijfeld ‘Adembenemend Spitsbergen en de Lofoten eilanden’.

 

Meer info
www.all-ways.be