Aan de rand van de Gentse ‘lage emissiezone’, pal tussen het universitair ziekenhuis en een industrieterrein, in de schaduw van de Ghelamco Arena, verrees op de hotelsite met Campanile en Holiday inn express in elf maanden een gloednieuw hotel. In november 2019 opende Residence inn by Marriott de deuren voor een zeer specifieke doelgroep: de longstayers.

 

Klik hier voor de fotoreportage van Frans Oyen..

 

 

Met 105 zeer ruime hotelkamers, die naast het gebruikelijke hedendaagse comfort allemaal over een een gezellige zithoek en eigen keukentje beschikken, speelt dit hotel in op de behoeften van patiënten van het UZ-Gent, die er tijdens hun revalidatie buiten het ziekenhuis kunnen verblijven. Ook buitenlandse werklieden, die een langere periode in een of ander bedrijf op het industrieterrein tewerkgesteld zijn, weten dit extra comfort met o.m. een wasserette op het gelijkvloers naar waarde te schatten. Hoewel families met kinderen niet meteen tot de eerste doelgroep behoren, maken ook zij kennelijk zeer graag gebruik van de extra faciliteiten die zo’n long stayhotel biedt omdat er in enkele kamers tot zes personen kunnen verblijven..

 

De grootste fans

Misschien zijn honden nog wel de grootste fans van Residance inn. Terwijl ze in de meeste hotels zelfs helemaal niet welkom zijn, worden ze hier extra verwend als ze er met hun baasje iets komen vieren. Het is dan ook verwonderlijk dat in The Market, het eigen winkeltje van het hotel, wel een assortiment kant en klaar maaltijden en allerhande snacks voor mensen worden aangeboden, maar dat je – als je er met je trouwe viervoeter komt overnachten – zelf hondenbrokken moet meebrengen of ze via een boodschappenlijstje samen met je andere bestellingen door een hotelbediende moet laten bezorgen.

 

No nonsens

Zo’n bont allegaartje hotelgasten draagt bij tot de no nonsens sfeer die er in heel het hotel heerst en die je bij aankomst meteen ervaart in de prominent aanwezige bar in de lounge. Terwijl je er van een drankje geniet, komt een pizzaboy aan de receptie een bestelling afleveren. ‘s Anderendaags blijkt bij het ontbijt dat deze bar een echt multifunctionele ruimte is, die in een no-time omgevormd kan worden tot ontbijtruimte, waar achter een open geschoven fotowand een ontbijtbuffet staat. Omdat je in elke kamer ‘s morgens zelf koffie kunt zetten, een eitje zacht kunt koken of een omelet kunt bakken volstaat het kwalitatief goed basic ontbijtbuffet dat er van 6u30 tot 9u30 wordt geserveerd.

 

Dineren bij de buren

In het concept van Residence inn past geen volwaardig restaurant. Dat is gelukkig geen probleem omdat het in brasserie D-Lys van het naburige Holiday inn – van dezelfde Amerikaanse eigenaar – gezelligheid troef is. Dit restaurant ligt letterlijk om het hoekje. Het interieur heeft iets van een saloon. Op de menukaart krijgen typisch Vlaamse gerechten zoals stoverij, Gentse waterzooi en paling in het groen een Engelse naam met Nederlandstalige onderschriften. In de bediening primeert gemoedelijkheid op etiquette. Reserveren is wel aan te raden omdat het er gezellig druk kan zijn.

 

De benen strekken

In het hotel biedt een voor hotelgasten vrij toegankelijke fitnessruimte de mogelijkheid de benen te strekken.
Wie daarvoor liever de stad intrekt, kan de auto op de parking van het hotel laten en vlakbij de bus nemen of een taxi oproepen. Met een voor niet ingewijden kennelijk vrij complex circulatieplan en registratieverplichtingen om de lage emissiezone te mogen inrijden, is het raadzaam niet met de eigen wagen naar de Gentse binnenstad te rijden.

www.marriott.com/hotels/travel/gneri-residence-inn-ghent
http://www.d-lys.be