Er even tussenuit in de herfstmaanden

 

De zomervakantie zit er voor velen op, de wintervakantie is nog veraf, maar toch kriebelt het al bij velen om er in de herfst nog enkele dagen op uit te trekken. Het liefst midden de natuur om te genieten van de rijke kleurschakeringen en de laatste warme dagen. De verwende toerist wil daarbij het nodige comfort en een uitstekend restaurant. Als bovendien wellness, een zwembad en fitnessruimte mooi meegenomen zijn, is R-Hotel in Aywaille, tussen Luik en Spa, ‘the place to be’.

 

Klik hier voor de fotoreportage van Frans Oyen.

 

Geen Keten

R-Hotel, dat in januari 2017 van start ging, behoort tot geen keten, maar ontsproot uit het brein van 12 privé-personen. In de streek was er nood aan een hotel voor MICE (Meetings, Incentives, Congressen, Evenementen), grotere (sport)groepen, maar het moest ook aantrekkelijk genoeg zijn voor de gewone toerist en de levensgenieter. Bovendien bezorgt het hotel heel wat tewerkstelling, een zegen voor een streek met een grote werkloosheid.

 

Ideaal gelegen

R-Hotel, dat de kwalificatie vier sterren kreeg, ligt in een groene omgeving aan de voet van de beroemde kust van La Redoute Remouchamps. Hoewel het enerzijds gemakkelijk te bereiken is doordat het aan de afrit Remouchamps van de E-26 ligt, heeft het hotel anderzijds een prachtig panoramisch uitzicht op de Amblève vallei en de Ardense bossen.

 

Umami Bar&Restaurant

Een grote glazen wand laat je in de bar en het restaurant volop genieten van die prachtige natuur. Hoewel er plaats is voor 140 gasten is de architectuur ervan met open keuken en een glazen wijnkelder, zo ingericht dat er aan elk tafeltje een intieme sfeer ontstaat. Het restaurant is geopend voor ontbijt, diner met vrienden of een eenvoudige aperitief. Op weekdagen ‘s middags wordt er een businesslunch aangeboden voor net geen €20, koffie of thee inbegrepen. De maaltijden zijn te omschrijven als trendy, origineel en verzorgd met veel aandacht voor lokale producten.

 

Een perfecte mix tussen comfort, design en functionaliteit

Men kan kiezen tussen een comfort-kamer, een familie- of een juniorsuite. Het interieur is strak en modern, maar kleuraccenten zorgen voor een warme toets. Voor MICE zijn er 5 modulaire zalen, voorzien van de nieuwste technologieën, met een totale oppervlakte van 285 m² voor maximaal 500 congresgangers. Er werd veel aandacht besteed aan het full health center met een eigen cardio en krachttraining voorzien van High Tech apparatuur.  Ontspannen kan je in het grote zwembad van 60m² en relaxruimte, jacuzzi, sauna en stoombad. Er wordt ook massages en kine aangeboden.

 

Diverse arrangementen tegen gereduceerde tarieven

Veel kans dat je als fervent fietser er je idool ontmoet, vooral als je boekt tijdens de Ardennen week. Het hotel wordt dan bezocht door R3 fietsers Pro Tour Teams: AG2R, Wanty en Cannondale. Het is er trouwens een ideale streek om te fietsen en te mountainbiken en je kan er diverse fietsen huren waaronder ook elektrische. Ideaal zijn de diverse arrangementen tegen gereduceerde tarieven waarbij je een weekendje kan combineren met sport, spa-mogelijkheden en gastronomische maaltijden.

 

Toeristisch ideaal gelegen

Maar ook voor wie niet van fietsen en wandelen houdt, valt er nog genoeg te beleven. Je kan er het circuit Spa-Francorchamps bezoeken, het Monde Sauvage Safari Parc Aywaille en de grotten van Remouchamps liggen op slechts één kilometer van het hotel.

 Info

www.r-hotel.be

www.umani.be