Onder de ietwat bedenkelijke naam 'Kinderen zijn baas' biedt M-hotel  een arrangement aan dat bijzonder geschikt is voor grootouders die er eens even met een van hun jongere nazaten uit willen. De ligging van dit hotel tussen park Molenvijver en een shopping center biedt een waaier boeiende activiteiten voor groot en klein. Reporter van dienst is dit maal de 2,5-jarige Anna. Omdat er na de eerste tweedaagse nog zoveel te beleven valt, keert ze later nog een dagje terug met grote zus, Flore.

 

Klik hier voor de fotoreportage van Frans Oyen.

 

Onthaalmoeders hebben ook recht op verlof en omdat papa en mama moeten werken, staat de kleine Anna 's morgens in de vroegte bij oma en opa aan de deur met haar knuffel onder de ene arm en haar valiesje in de andere hand. De CD met kinderliedjes uit onze dorpsbibliotheek duurt net lang genoeg om ons tijdens de rit naar Genk in de kinderwereld onder te dompelen. Een opstapje aan de balie maakt meteen duidelijk dat kids in dit nochtans typisch business-hotel welkom zijn. Op dit verhoogje kan Anna het inchecken goed volgen en is zij voor de kindvriendelijke receptioniste een volwaardige gast.

 

Welkomstdrankje en verkenning van de kamer

 

Terwijl oma en opa in de bar rustig van hun glaasje bubbels nippen, drinkt Anna met gulzige teugen haar groot glas koude chocomelk leeg. Voor haar kan het niet vlug genoeg gaan want ze wil haar kamer verkennen. M-hotel heeft twee junior suites die ze als familiekamers verhuren omwille van de aparte zitruimte. Voor een koppel met slechts één kind zijn de comfortkamers echter ruim genoeg om er een extra bed bij te plaatsen.

Op een mooi met Winnie De Pooh-bedlinnen opgemaakt bed ligt een groot verrassingspakket en twee zakjes snoep. Vertederend besluit Anna er zelf één op te eten en het andere te bewaren voor haar groter zusje, Flore. Zodra ze de TV-zapper in handen krijgt en Kaatje Tralalaatjes op Ketnet verschijnt, voelt ze zich volledig thuis.

 

Eendjes voeren, bootje varen en andere leuke zaken in het park

 

M-hotel ligt op de rand van het 15 ha grote Molenvijverpark. In en rond de prachtige vijver achter het hotel leeft een enorme populatie eenden in alle kleuren en maten. Met een emmertje vol oud brood uit het restaurant in de hand raapt Anna al haar moed bij elkaar om deze eendjes te voeren. Al snel heeft ze haar favorieten en ervaart ze dat ze beducht moet zijn voor de grotere exemplaren die het brood uit haar handjes pikken.

In juli en augustus en in de hieraan voorafgaande en erop volgende weekends kan je vanaf de steiger bij het hotel een half uur in een roeibootje rond peddelen op de vijver. De huur is in het arrangement begrepen en zwemvestjes zijn beschikbaar. De uitbaters verdienen een pluim voor hun hulpvaardigheid bij het in- en ontschepen. Na deze ervaring weet Flore dat ze wel van bootjes houdt, maar niet van water. Een wat moeilijke combinatie.

Meer zin in een wandeling? Op verzoek zorgt het hotel voor een buggy of een loopfietsje voor de kleintjes. Met wat grotere kinderen is een bezoek aan het zonnewijzerpark een aanrader. Via een gazon met 12 kunstzinnige zonnewijzers bereik je het Heempark met nog heel wat andere educatieve bezienswaardigheden.

'Camp carré' is een originele design picknickplaats tussen de vijver en het zonnewijzerpark. Aan de balie van het hotel kan je een picknickmand bestellen, die wordt samengesteld en geleverd door de toeristische dienst van de stad Genk.

 

Shoppingcenter met speelhoekjes

 

Recht tegenover M-hotel ligt een ingang van een gezellig shoppingcenter met afwisselend overdekte en open winkelstraten. Zowel betalende als vrije speelhoekjes maken het voor kinderen attractief. Omdat de mechanische rijdiertjes van Kidy Zoo enkel op schoolverlofdagen worden verhuurd, genieten de echte, kleurrijke vogels in een volière aan een dierenspeciaalzaak Anna's volle aandacht. De puzzels in Kid's Corner halen het probleemloos van de geldverslindende blinkende schommelauto's en bootjes.

's Zondags zijn de winkels gesloten, maar de horecazaken zijn dan wel de ganse dag open.

Hoewel het eigen restaurant van het hotel doorlopend geopend is van 's middags tot 's avonds en uitstekende kindergerechten aanbiedt, omvat het arrangement 'Kinderen zijn baas' enkel het ontbijt. Zo is iedereen vrij te lunchen en te dineren waar en wanneer ze willen. Bij goed weer serveert bistro Molenvijver haar gerechten ook op het grote terras van het hotel. Met baby's, peuters en kleuters is het aanbod van Lunch Garden aan de ingang van het shopping center alvast het overwegen waard.

 

Is oma in een goede bui en opa niet te lui, ja dan gaan we naar de speeltuin

 

Een vrije toegang tot de stedelijke binnenspeeltuin van 1.000 m² voor kinderen van 1 tot 12 jaar is zowat de kers op de taart van dit arrangement. Helaas is het niet enkel de stemming van oma en de actiebereidheid van opa die bepalen of een een tripje naar die speeltuin er in zit. ''t Speelmijntje' – naast Euroscoop op de voormalige mijnsite – opent haar deuren immers enkel als de schoolpoorten gesloten zijn.

Springen, klauteren, glijden, kruipen, … het kan er allemaal in alle veiligheid terwijl oma en opa binnen of op het terras rustig van een drankje genieten. De snacks aan democratische prijzen kunnen vooral het kleine grut bekoren. Het ballenbad en de trage glijbaan voor de één tot vierjarigen houdt Anna al snel voor bekeken. De veel hogere en snellere baan op rollen voor de groteren steekt haar ogen uit. Een eerste maal moet oma mee, maar daarna is het uren lang volop genieten.

Haar ligging op de huidige C-mine site – op een kleine 3 km van het hotel – biedt de kans om een uitstapje naar deze speeltuin met iets oudere kinderen te combineren met een bezoek aan C-mine expeditie, een uniek belevingsparcours in mijngebouwen van Winterslag van 6 meter diep tot 60 meter hoog.

 

Praktisch

 

M-Hotel

Albert Remansstraat 1, 3600 Genk

Tel: 0032-(0)89-36 41 50

www.differenthotels.com/nl/Hotels/M-Hotel?gclid=CPOP_IHNs80CFUSVGwodJ3IGUQ