De Moezelstreek: kortbij en toch zo anders

De uitnodiging om een Landal Green Park uit te testen, kwam voor onze jongste medewerkster Tinne als een geschenk uit de hemel. Naast redactioneel werk heeft ze ook een verantwoordelijke job in de zorgsector en is ze  moeder van twee kleine meisjes. In de meimaand trok ze met haar partner/fotograaf, de vierjarige Flore en de tweejarige Anna naar Sonneberg in de Moezelstreek. Haar verhaal.

 

Klik hier voor de fotoreportage van Steven Degrauwe.

 

Twee cd’s kinderliedjes ver

 De Moezelstreek vinden we een prima bestemming. Op minder dan 3 uur rijden, beland je immers in een compleet andere omgeving. In de wijngaarden langs de rivierhellingen groeien de typische  Moezelwijndruiven. In de gezellige dorpjes gaat het er gemoedelijk aan toe. Onze bestemming, het Landal Green Park Sonneberg, ligt tussen de wijngaarden op 5km van het schilderachtige dorpje Leiwen. De twee cd's met kinderliedjes zijn amper uitgespeeld en meegezongen als we het park Sonneberg binnenrijden. Het eerste wat ons verrast, is het prachtige panorama. Amper uitgestapt, hollen de meisjes naar de grote speeltuin, harmonisch ingeplant in de mooie natuur. Flore test de grote glijbaan uit. Anna staat er wat beteuterd bij want die glijbaan is toch wel erg hoog. Tot ze ontdekt dat er wat verderop nog een ander speeltuintje ligt voor de allerkleinsten. Als we hen toeroepen dat ze toch eerst moeten helpen uitpakken, ontdekken ze de hertjes en die hebben volgens hen reuzehonger. Maar hun voedsel moet gekocht worden in het plaatselijk winkeltje dus raden we aan om toch maar eerst ons huisje op te zoeken.

 

Bedje gedekt

Op zoek naar onze stek krijgen we een beeld van de omvang van het park met zijn camping, stacaravans, appartementen en bungalows. Een vakantiehuisje leek ons de beste optie want veel tijd om in te pakken en alles voor te bereiden hadden we niet. Maar de luxe die we er aantreffen overstijgt onze verwachtingen: meubelen in moderne designstijl, de muren versierd met mooie schilderijtjes typerend voor de streek, als welkomstgeschenk een heerlijk streekwijntje  en een pakketje koffie en thee. De meisjes zijn echter meer geïnteresseerd in het stapeltje gezelschapsspelen die meteen worden gekeurd en ja hoor… willen of niet spelen zullen we moeten. De bedden zijn opgedekt, handdoeken en het badgerief liggen klaar en joepie we zullen niet moeten afwassen want er staat een afwasmachine. De vakantie kan beginnen.

 

Bollo verwelkomt de kindjes

Het enthousiasme gaat in stijgende lijn wanneer we het foldertje met de activiteiten voor de komende dagen uitpluizen; een familiezoektocht, een wijnproeverij, knutselactiviteiten, disco met Bollo...Bollo??? Even later is het mysterie opgelost als de mascotte beer van Landal, met zijn immers lachend gezicht, Anna en Flore verwelkomt en de kindjes die moeten vertrekken uitwuift. Dat Bollo ook goed kan dansen, zullen ze later ervaren op een discofuif. Het weer zit niet mee, maar in het Bollo-clubhuis schijnt de zon want Anna kan er een spaarvarkentje schilderen en Flore Bollo de spaarbeer. Nadien moet ook het zwembad dringend verkend worden. Anna dribbelt uitgelaten naar het  aangepast kinderbadje voorzien van allerlei speeltjes. Flore overwint haar watervrees en dobbert met zwembandjes aan in het grote bad, waar spannende avonturen te beleven vallen zoals emmers die ineens omkieperen als ze vol zijn, de wildwaterbaan die plots van start gaat, zodat Flore zich kraaiend van pret laat meedrijven op het water.

 

Lekkernijen in het Bollo-keukentje

Ondertussen heeft iedereen honger gekregen en gaan we op zoek naar het restaurant. Ook hier wacht ons weer een verrassing want op zaterdag mogen de kindjes gratis mee-eten. Het Bollo-keukentje etaleert een buffet voor de kleine gasten met allerlei lekkers waarop ze verzot zijn. Wij verkiezen echter een volledig menu met een glaasje wijn en daar willen we volop van kunnen genieten. Geen probleem nadat Flore en Anna hun buikje vol hebben, krijgen ze een leuke tekenprent met kleurtjes zodat mama en papa ongestoord kunnen genieten van hun overheerlijke maaltijd.  

 

Met zo’n binnenspeeltuin smeken de kinderen om regen

Na vier heerlijke, ontspannende dagen, weten we nu al: hier komen we terug. We hadden zoveel op ons verlanglijstje staan: Trier bezoeken, Bernkastel-Kues, een boottocht op de Moezel, het Eifelpark met zijn 200 dieren waaronder wolven, beren, achtbanen en showprogramma’s, een ballonvaart… maar het weer zat niet mee en de kinderen juichten bij elke regenbui want dan konden ze naar de binnenspeeltuin waar Flore dol is op de grote glijbaan en Anna blokjes bouwt in het mini-speeltuintje voor de allerkleinsten. Waar ook het ballenbad lonkt, het springkasteel, de tafelspelen en de vele klim- en kruipmogelijkheden. En klaarde het toch even op dan werd weer een ander buitenspeeltuintje ontdekt dat ze nog niet kenden. Geen probleem, we hadden ons voorgenomen om het rustig aan te doen, de kinderen ‘veilig’ zien genieten was onze grootste vreugd en voor de rest komen we terug. Zeker weten.

 

Meer informatie: www.Landal.com

 

Landal Green Parks

 

Landal GreenParks is een keten van meer dan 74 vakantieparken. Het merendeel ligt in Nederland, maar ze hebben ook parken in België, Duitsland, Tsjechië, Oostenrijk, Zwitserland en Hongarije. Sommige parken hebben ook een camping.

 

 

Landal Greenpark Sonneberg

 

Landag Greenpark Sonneberg beschikt over 213 bungalows, 29 appartementen,17 stacaravans en campingplaatsen

Er is een overdekt zwembad met apart peuterbad, diverse waterattracties, massages, bowlingbanen, een indoorspeelparadijs en indoorklimwand (vanaf 9 jaar) Bollo Club. Buiten is er een grote speeltuin met speelattributen, een minigolfbaan, sport- en spelvelden, tafeltennistafels, een hertenkamp. Het park beschikt over een Brasserie waar men ook afhaalmaaltijden kan krijgen, een winkel, een vinotheek, wasserette , wifi.

 

Green Keycertificaat

 

Landal Sonneberg behaalde het Green Key certificaat, het international keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche. Om het certificaat te bekomen, moet  men voldoen aan strenge normen op gebied van duurzaamheid, milieu en Maatschappelijke Verantwoord Ondernemen. Het park gaat verder dan de basis milieunormen en bespaart zoveel mogelijk op gas, water en elektriciteit. Ook doen ze er alles aan om de hoeveelheid (rest)afval te verminderen. Waar mogelijk is wordt water en warmte hergebruikt, met milieubewuste schoonmaakmiddelen gewerkt en wordt er geïnvesteerd in de samenwerking met regionale bedrijven.