Boeken algemeen
Promotiecampagne kinderassortiment

Martin’s hotels in Louvain-la-neuve: een buitenbeentje

Louvain-la-neuve, de universiteitsstad nabij Ottignies in Waals Brabant, die in enkele decennia uit het niets verrees, heeft als exclusieve voetgangersstad heel wat verrassingen in petto voor haar bezoekers. De opening van Martin’s hotels in mei 2018 voegt hier nog een extra dimensie aan toe: Logies op maat in combinatie met een waaier geneugten van het leven. Arrangementen zorgen voor zeer aantrekkelijke pakketten.

Klik hier voor de fotoreportage van Frans Oyen.

 

 

In tegenstelling tot de meeste andere hotels van de Martin’s groep betreft het hier een volledige nieuwbouw, die kadert in het AGORA-stadsresort project. Dit innovatief concept dateert reeds uit de jaren ‘80 en voorziet aan de rand van een meer 30.000 m² voor hotelaccommodatie met publiek toegankelijke faciliteiten, serviceflats en appartementen. Georges Lebrun tekende de plannen voor dit origineel twee-in-één hotel met een 3-sterren en een 4-sterren vleugel boven een gemeenschappelijke onderbouw met smaakvol aangelegde binnentuin. Het verschil tussen beide schuilt in de afmetingen van de designkamers en het voor handen zijnde comfort, dat in het 4-sterren ‘All suites’ varieert van koffiezet, strijkijzer en -plank tot echte suites van 120 m² met eigen keuken.

 

Ontmoetingsplaats

Op het gelijkvloers loopt zowat alles in en door elkaar en zijn de meeste ruimten multifunctioneel. De lounge is een centraal gelegen, gezellig ingericht trefpunt met verschillende zithoekjes, waar je – wachtend op je date – eventueel op een hometrainer de tijd kunt doden of in de aanpalende ruimte je mails kunt checken. Als het op hun kot te warm of te eenzaam is, komen studenten hier graag samen studeren. Tijdens hun break dagen personeelsleden elkaar wel eens uit voor een partijtje kicker tafelvoetbal in deze gastvrije werk- en ontspanningsruimte.

 

Bar en enoteca

Een inloop koelkast met meer dan 50 topwijnen, een enomatic met een selectie van 14 wijnen om te proeven per vierde, half of heel glas en een vleugelpiano tussen de zitjes in een orangerie-decor laten geen twijfel bestaan over de troeven van deze ‘Di vino’-ruimte met zicht op de tuin. Op mooie zomerdagen staan de deuren naar het terras open.  Elke dinsdagavond wordt er in dit betoverend kader live muziek gespeeld. Kan de wijnkeuze van de twee sommeliers van het huis je niet bekoren dan kan je hier ook gewoon een warme of koude drank van de bar bestellen. Om iedereen zijn pleziertje te gunnen, staat op de toog van de bar een humidor met een assortiment sigaren uit de tijd dat roken nog enkel genieten was.

 

Kookdemonstratie of -cursus

Voor liefhebbers van een hapje bij hun drankjes wordt met plezier een gordijn open geschoven zodat er een volledig ingerichte keuken te voorschijn komt. Tweemaal per week organiseren de chef-kok van het hotel of een andere topchef hier kookworkshops voor max. 10 geïnteresseerden. Voor feestjes kan een eigen kok hier gasten ontvangen. Bedrijven kunnen er hun nieuwste producten voorstellen tijdens demonstraties.
Voor bedrijven en verenigingen beschikt het hotel trouwens over verschillende seminarie- en vergaderzalen, die uitgerust zijn met de recentste technologie zodat aan de meest uiteenlopende behoeften kan worden voldaan.

 

Wellness en fitness

Het Agora-project voorzag ook een city-spa. Met een oppervlakte van 1.000 m² vult het hotel deze leemte met verve in. Naast een binnenzwembad met jet-zone en annex sauna, stoombad en infraroodcabine kunnen zowel residenten als buitenstaanders er voor schoonheids- en gezondheidsbehandelingen terecht in een beautysalon met eigen ontspanningsruimte en theebar. Een zeer goed ingerichte fitnessruimte biedt een resem mogelijkheden op het vlak van stretching, kracht- en cardiotraining. Zowel in het wellness- als fitnesscenter worden groepssessies en themalessen als individuele coaching georganiseerd.

 

B’ Comme

Voor de culinaire uitdaging bracht Emmanuel Didion, de manager die zijn strepen verdiende in hotel du lac, zijn collega, Olivier Grégoire, mee uit deze bakermat van de Martin’s groep in Genval. Zelf omschrijft hij zijn keuken als ‘Brasserie Belge’ met passend onderschrift: ‘mais pas que’(maar niet zomaar). Door van het uitsluitend gebruik van artisanale of biologische producten uit de regio een erezaak te maken, slaagt hij erin zowel qua smaak als qua presentatie borden af te leveren die er best mogen zijn. Opteren voor een formule met aangepaste wijnen is zeker geen slechte keuze want de hoofdzakelijk Italiaanse wijnen zijn origineel en van prima kwaliteit.

 

Arrangementen

Kamer, ontbijt, lunch, diner, wijndegustatie, wellness, fitness, parking, … al deze componenten voor een aangenaam verblijf worden op de officiële site van het hotel in de rubriek ‘promoties’ vaak in functie van feesten en de gebeurtenissen in de loop van het jaar in aantrekkelijke thema-aanbiedingen aangeboden.


Dat er in Louvain-La-Neuve heel wat te beleven valt, kan je lezen in mijn vorige reportage over Louvain-La-Neuve die eveneens in Gourmand gazette verschenen is.

Louvain-la-Neuve, lekkere, trendy stad zonder auto's