Boeken algemeen
Promotiecampagne kinderassortiment

Citytrip Ronse met de kids

Een citytrip met zeer jonge kinderen lijkt geen evidentie. Maar omdat Ronse uitpakt met een aangepast programma voor kinderen wagen we de gok en trekken met Anna (3 jaar) en Flore (5 jaar) naar Ronse. Een aangepast logies vinden is alvast geen probleem. In Hoeve de Schapekop vinden we het kindvriendelijkste hotel dat we al ooit uittesten.

Klik hier voor de fotoreportage van Frans Oyen.

 

 

Met Gektor op ontdekking in de Sint-Hermescrypte

 

Een crypte is niet bepaald de meest spannende plaats om met kinderen te bezoeken. Daarom bedacht de dienst toerisme van Ronse het ‘t Creepy Crypte Spel. Op de toeristische dienst of ter plekke koop je een opdrachtenboekje (3 euro). Vervolgens ga je met Gektor, een stoere maar lieve bink, op ontdekking. Vanaf 7 jaar wordt er bij vermeld, maar omdat onze kids nog maar 3 en 5 jaar oud zijn, worden we vergezeld door de gids Yves Fouquet. Onvoorstelbaar hoe hij erin slaagt om de interesse van onze twee jonge spruiten te wekken en de opdrachten in het boekje aan te passen aan hun leeftijd. Het begint al met de begrippen: geestesziek, opgravingen, bedevaart, heilige, een crypte… Toch weet hij hun aandacht te boeien en als beloning krijgen ze een sleutelhanger met de gekke Gektor op.

 

Rosalie is jarig

 

Rosalie is de Pipi Langkous van de eendjes. Ze ontsproot uit het brein van de schrijfster Brigitte Minne, die er een boekenreeks aan wijdde met tekeningen van An Candaele. De meeste kinderen zijn verzot op Rosalie, die allerlei dolle avonturen beleeft. Het boek: ‘Rosalie is jarig’ diende als inspiratiebron voor een speurtocht met kinderen doorheen Ronse. Om de korte beentjes wat rust te gunnen en de attributen voor het spel in te leggen, huren we een bolderkar. Op sommige plaatsen in de stad blijkt die toch niet zo handig in het drukke verkeer. Het verhaal begint op de ochtend van de verjaardag van Rosalie. Het charmante eendje is reeds voor dag en dauw wakker, maar het lijkt of iedereen haar verjaardag vergeten is en daar is ze erg verdrietig om. Daarom vraagt Rosalie aan de kinderen om haar vriendjes, die zich verstopt hebben in de stad, te gaan zoeken en uit te nodigen voor haar feestje. Dit spel is meer op de maat van onze drie- en vijfjarige, die met de feestmuts op op pad gaan om de vriendjes te zoeken, maar onderweg ook allerlei opdrachten moeten vervullen. Gemotiveerde vrijwilligers leiden het spel in goede banen. Prijs; 5 euro per kind, inkom crypte inbegrepen voor 2 personen.

 

Klimmen en klauteren in het Muziekbos

 

De zon schijnt en de dag is nog jong dus besluiten we nadien om op verkenning te gaan in het Muziekbos. Je kan er heerlijk wandelen, fietsen en de nieuwe infoborden zijn uitgerust met een QR-code. Het zijn de eerste borden van het Agentschap voor Natuur en Bos die met dit technologisch snufje zijn uitgerust. Uitgebreide info vind je op www.natuurenbos.be/muziekbos

Maar onze twee meisjes zijn meer geïnteresseerd in het stuk speelzone waar ze naar hartenlust kunnen klauteren en klimmen.

 

Een ijsje in de Ijsmolenhoeve

 

In de ijsmolenhoeve kan je in een authentieke blokhut de allerlekkerste ijs van de streek proeven. Het is een uitgestrekt domein met speeltuigen, een klimtoren, een kinderboerderij en een  favoriete bestemming voor schooluitstappen, kinderen- en jongerenactiviteiten. Elke woensdag-, zaterdag- en zondagnamiddag kunnen er ook families terecht. Iedere bezoeker betaalt slechts 1,50 euro voor een namiddag dierenplezier en dol avontuur in een prachtig kader. Regelmatig worden er activiteiten georganiseerd, maar daar moet je je wel voor inschrijven.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

www.ijsmolenhoeve.be

 

Gasthof Hoeve De Schapenkop: Uiterst kindvriendelijk én toegankelijk

 

Hoeve De Schapenkop is het levenswerk van Bert en Véro die hun job opgaven om hun droom waar te maken. Een oude hoeve met 2 hectaren grond bouwden ze om tot een vakantieparadijs met een hart voor mensen met kleine kinderen of een handicap. Kosten  nog moeite waren teveel om het A+ label te bekomen ook al werden die voorwaarden door de jaren heen strenger en strenger. Je kan er genieten van een verzorgd ontbijt en een avondmaal met streekproducten. De zeven kamers, waarvan één volledig toegankelijk, hebben de naam van een bedreigd schapenras dat je in hun omringende weide, naast heel wat andere hoevedieren, kunt bewonderen. Er is een grote speelweide buiten met trampoline, speeltuigen, fietsjes en autootjes, maar ook binnen kunnen de kinderen zich reuze amuseren in de grote speelhoek die ongeveer de helft van het restaurant- en zitruimte inneemt. Alles is ook voorzien voor kleintjes: bekertjes, flesjes met speen, eetgerief, soorten stoeltjes ...De menu’s voor de kinderen zijn aangepast aan kindersmaken, zo kunnen ze ‘s morgens genieten van lekkere pannenkoeken en wordt er steevast ijsjes als dessert gegeven. 's Morgens neemt Bert alle logerende kinderen mee om de dieren te voederen. Véro stippelde ook twee buggy- of rolstoelwandelingen (4 en 8,5 km) uit vertrekkende vanuit hun hoeve.

Www.hoevedeschapenkop.be

 

 

Meer informatie

Toeristische dienst Ronse

Spanjaardenkasteel

Bruulpark

Tel: 055/23 28 16

www.visitronse.be