Boeken algemeen
Promotiecampagne kinderassortiment

Atlantis Genk

Het mythische eilandenrijk Atlantis mag dan al van de aardbol verdwenen zijn, het gelijknamige Genkse gewezen arbeidershotel uit de jaren zestig overleefde met glans de mijnsluitingen en de teloorgang van Ford Genk. Onder de vleugels van de Different hotelgroep mikken de huidige jonge eigenaars met wandel- en fietsarrangementen in combinatie met Italiaanse gastronomie resoluut op het toerisme.

 

Klik hier voor de fotoreportage van Frans Oyen.

 

Als gewezen receptioniste in hotel Ecu, de bakermat van de Different hotels, stond Lydia Paletta mee aan de wieg van deze Limburgse hotelgroep. Ze was betrokken bij de opstart van verschillende hotels van de groep. Toen Different hotel Atlantis opnieuw wou verkopen, zag zij haar kans om haar jonge-meisjes-droom waar te maken. Samen met haar partner kocht zij het hotel, waar ze als kind zo vaak langs fietste.

 

Dream in green

 

Atlantis dateert uit de gloriedagen van de Limburgse mijnbouw. Hoewel mijnwerkers en later Ford-arbeiders aanvankelijk de belangrijkste doelgroepen waren, herinneren wij dit hotel als vertrekpunt van een fietstocht van hotel tot hotel in de jaren ‘80. Het vertrek van Ford in 2014 dwong het hotel tot een koerswijziging. De fabriek was immers goed voor een een derde van de bezetting.

Gelukkig bieden haar ligging in het groene deel van de stad en de vele nieuwe toeristische troeven van de regio voldoende perspectieven. Bij de recente renovatie van de 26 kamers haalt Lydia met bosfoto’s achter het bed, boomstammen als nachtkastjes en vogelhuisjes her en der de natuur binnen. Raar maar waar, ondanks het feit dat het immense dak van deze platbouw vandaag vol zonnepanelen ligt, kan het hotel geen ‘Green key’ krijgen omdat het van oudsher elektrisch wordt verwarmd.

 

Kingo Smart Bike

 

In de stijlvolle lounge maken elektrische fietsen met tablet op het stuur meteen duidelijk dat het vlakke en groene Limburg de fietsprovincie bij uitstek is. Heel wat bewegwijzerde of voorgeprogrammeerde parcours doorkruisen het Park Hoge Kempen. Dit uniek natuurgebied met meer dan 5.700 hectaren dennenbos, heide en waterpartijen ligt vlakbij het hotel.

Voor een fiets-arrangement werkt Atlantis samen met Kingo Smart Bike, dat een volledig nieuw elektrische fiets ontwikkelde. De geïntegreerde tablet is gebruiksvriendelijk en schokbestendig. Onderweg levert hij informatie over bezienswaardigheden en eet- en drinkgelegenheden. Kortom de Kingo Smart Bike zorgt ervoor dat je zorgeloos kunt genieten op de fiets. Loopt er toch iets mis dan staat een pechverhelpingsdienst klaar.

Voor wie niet wilt trappen biedt een Vespa, eveneens te huur in het hotel, een mooi alternatief.

 

Terras, bar of sauna

 

De design overkapping van het nieuwe terras is zowel voor de hotelgast als voor de toevallige passant een blikvanger, die uitnodigt om er op een zonnige dag iets te drinken of een hapje te eten. Op minder warme dagen of kille avonden biedt de gezellige club-orange een valabel alternatief. Hier schenkt men naast alle courante dranken met plezier huisgemaakte aperitieven en ligt er niet alleen Het Belang van Limburg maar zijn er ook gezelschapsspelen om je in groep iets uitbundiger uit te leven

Koukleumen en liefhebbers van een goede sauna kunnen aan de receptie hun plekje reserveren.

 

 

  

La Focaccia

 

De eenheid van stijl qua inrichting van het restaurant en de andere gemeenschappelijke ruimten verraadt dat Atlantis – in tegenstelling tot heel wat andere Different hotels – de exploitatie van haar restaurant niet uitbesteedt. In tegendeel! Bij de overname maakte Lydia de switch van een Marokkaanse naar een Italiaanse keuken. Haar Italiaanse roots zijn hieraan wellicht niet vreemd. De 15-jaar lange ervaring van de de Marokkaanse chef Essaadia in verschillende Italiaanse keukens garandeert dat ze de slogan op het spandoek aan de gevel ‘Italian love for food’ kan waarmaken. Dagverse producten staan borg voor de prima kwaliteit.

Een zeer verzorgd, uitgebreid ontbijtbuffet getuigt van diezelfde aandacht voor culinair genot.

 

Toekomstplannen

 

Dromen is  fijn, maar ze realiseren is nog zoveel mooier. Daarom hopen wij dat Lydia haar plannen om haar familiehotel uit te breiden met 25 kamers en na het interieur ook de gevels te renoveren, zal kunnen waar maken.

 

www.hotelatlantis.be

www.la-focaccia.be