Promotiecampagne kinderassortiment
Boeken algemeen

Eurotel, hét fietshotel in dé fietsgemeente

Sinds Lanaken de toeristentaks in de hotels op haar grondgebied optrok, levert deze gemeente hiervoor ook een gewaardeerde tegenprestatie. De fiets is nu het koppelteken tussen Eurotel en deze Limburgse gemeente op amper 6 km van het Nederlandse Maastricht. De ene ambieert de rol van primus inter pares onder de fietshotels en de andere wil zich profileren als de fietsgemeente bij uitstek.

Klik hier voor de fotoreportage van Frans Oyen.

 

Door haar gunstige ligging voor zowel de Amstel Gold race, de Waalse Pijl als Luik-Bastenaken-Luik fungeert Eurotel voor deze wedstrijden als thuisbasis van heel wat professionele wielerclubs met kopmannen als Tom Boonen, Philippe Gilbert, Fabian Cancellara, en anderen. Hun kleurrijke en indrukwekkende trailers vullen dan met gemak de nochtans zeer ruime parking van het hotel en eigen ploegkoks zwaaien de scepter in de keuken. En … de hoteldirectie en haar personeel vergaart een waardevolle know-how.

 

In het kielzog der groten

 

Met onder meer een wielerbuffet, ontleend aan de profs, en goed afsluitbare boxen om hun vaak erg dure tweewielers te stallen, trekt het hotel menig amateur-wielerclub aan. De tuinslang dient niet om het gazon te sproeien, wel om – zoals de echten – de fiets schoon te spuiten. Met een knooppunt van het Limburgs fietsnetwerk op de eigen parking en een bagage-nabrengdienst voor fietsers, die van hotel naar hotel wensen te trekken, spreekt het hotel de recreatieve fietsers aan. Voor daguitstapjes in de omgeving biedt de gratis wifi toegang tot het ruim aanbod van fietsnet.be en maakt het hotel fiets-lunchpakketten klaar. Van maart tot oktober verhuurt Eurotel zowel voor jong als oud zowat alles dat onder de noemer 'fiets' valt, inclusief een bakfiets voor gezinnen met kleine kinderen. Voor toekomstige e-bikers voorzien ze er zelfs initiatielessen op een eigen veilig parcours. Als manager van hét fietshotel droomt Karen Gielen van een samenwerking met een fietsenmaker, die zijn winkel en atelier zou onderbrengen in een momenteel onbenutte ruimte van het hotel. Naar aanleiding van speciale acties zou het hotel bereid zijn het logies terug te betalen bij aankoop van het gepromote model. Van 7 t.e.m. 10 juli 2015 organiseert het hotel speciale arrangementen voor deelnemers aan de eerste Limburgse fietsvierdaagse met dagelijkse uitstappen van 25, 45 of 60 km.

 

Niet uitsluitend 'fietsen' wat de klok slaat

 

Omdat niet alle familieleden van een wielerfanaat even dol zijn op deze sport, biedt het hotel heel wat alternatieven en mogelijkheden voor gezamenlijke activiteiten. Vooreerst is er elke eerste zondag van de maand in het stemmig hotel-restaurant 'Bien Soigné' met haardvuur en vleugelpiano een familiebrunch met allerlei genres live muziek. Voor wellness moet je de deur niet of amper uit. In samenwerking met het centrum naast de deur is zwemmen en fitness voor hotelgasten zelfs gratis. Met Maastricht en Aken als cultuur- en shoppingssteden op fietsafstand is Eurotel een ideaal start- en aankomstpunt van een meerdaagse fietsvakantie zonder bagagebeperking omdat deze wordt nagebracht. Shopalcoholics kunnen met de VIP-pas van het hotel hun hartje ophalen in Maasnechelen Village, waar Different hotels op 1 maart het MOM Hotel Terhills opent. En last but not least  is er het unieke Nationaal Park Hoge Kempen met de toegangspoort Pietersheim tegenover het hotel. Vier fietsarrangementen in dit 55 km² grote natuurgebied bevatten voordelige toegangstickets voor de verschillende attracties in dit park.

 

Van stagiair tot manager

 

Hoewel Eurotel tot de Different Hotels groep behoort en dus een ketenhotel is, heerst er de warmte van een typisch familiehotel. Dat Karen Gielen, die als stagiair van het vijfde jaar Toerisme stage liep in ECU-hotel en als all-round receptioniste de stiel leerde in hotel Atlantis, nu al vijf jaar haar stempel drukt op Eurotel is hieraan zeker niet vreemd. Zij groeide op binnen de groep en benut maximaal de huisstijl van deze keten, die haar alle kansen geeft. Als moeder van een intussen driejarig dochtertje wil ze een nieuw elan geven aan de kindvriendelijkheid van HAAR hotel. Onze reporters Joaquin (6) en Flore (3) zullen het voor u in het begin van de zomervakantie gaan uittesten.