Boeken algemeen
Promotiecampagne kinderassortiment

De Zaadpolitie

DE EU wil een eind maken aan biologische landbouw, volkstuintjes en tuinreservaten. Om dit te bereiken is vanaf heden de verkoop, het gebruik en het ruilen van zelf gekweekte zaden verboden. Alleen zaden met een EU keurmerk mogen nog in de grond gestopt worden. Een EU keurmerk betekent alleen zaden die gepatenteerd zijn door de drie bekende grote multinationals in landbouwgif, dat  zij nog altijd ironisch ´gewasbeschermingsmiddelen´ noemen. Deze firma´s willen het wereldmonopolie op onze voedselgewassen en bedenken steeds vreemdere kronkels om dit allemaal in handen te krijgen. AVAAZ is al in het geweer, maar Slow Food en Milieudefensie zullen hopelijk ook nog volgen.

 

Ja lezer, u leest het goed. Een tomatenplant in uw tuin met rijpe tomaten, dus rijpe zaden, maakt dat u vanaf heden strafbaar bent. Ik ga verder niet op dit bespottelijke besluit in, dat laat ik over aan milieubiologen en juristen. Ik wil fantaseren over hoe de overheid dit gaat uitvoeren.

 

Op mijn voordeur prijkt een bordje ´tuinreservaten´, van Vroege Vogels van de VARA en verkrijgbaar bij de firma Vivara. Ongetwijfeld zal de Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst binnenkort alle straten in Nederland afrijden en al deze bordjes noteren om in een database van staatsgevaarlijke sujetten te stoppen. Sinds alle communisten na de val van het communisme op zijn, moeten ze toch immers aan het werk blijven? Hiermee kan de staat de dreigende bezuinigingen op deze beroepstak afwentelen. Ik houd dus rekening dat straks in september mijn straatje aan beide zijden hermetisch afgesloten wordt en er een peloton ME-ers met een bevel tot huiszoeking mijn voordeur intrapt en gelijk met enorme gifspuiten alles wat er in mijn huis leeft, inclusief mijn katten, doodspuit. Mij verbijsterd achterlatend met een torenhoge boete, te betalen binnen 24 uur, of anders afgevoerd te worden naar het nieuwe ingerichte strafkamp in Almere-stadscentrum. Dat mijn huis verwoest is, moet ik voor de veiligheid van Koning en Vaderland op de koop toe nemen. Bij terugkomst uit het strafkamp tref ik mijn tuin volledig betegeld aan, geen grassprietje kan er nog groeien! Omdat de overheid toch de schijn wil ophouden milieuvriendelijk te zijn heeft men kunstgrasveldje aangelegd. Een bordje met ‘Vriendelijke groeten, Henk Bleeker’, maakt de nieuwe inrichting af. Op mijn eettafel ligt een rekening voor de door mij ongevraagde nieuwe inrichting van mijn tuin en voor de achterstallige groentax.

 

Dit is het scenario voor privépersonen. Voor volkstuinen geldt een andere werkwijze van de overheid.

 

Iedere volkstuinvereniging moet de overheid een lijst overhandigen van de namen en adressen van hun leden en de data van de zadenruilmiddagen en –avonden. Tijdens deze middagen en avonden worden alle verloven van de politie ingetrokken, In iedere stad, ieder dorp of iedere gemeente volgen invallen door zwaar bewapende politieagenten, want er zou eens iemand met en hooivork of schoffel aanwezig kunnen zijn. Bij het minste of geringste wordt er geschoten terwijl alle aanwezige zaden in beslag worden genomen. In het voorjaar gebeurt hetzelfde, maar dan met opgekweekte kiemplantjes.

 

Ook worden alle schuurtjes doorzocht. Bij twijfel wordt er direct de brand in gestoken. Huilende volkstuiniers worden zonder enige vorm van proces direct naar het al eerder genoemde strafkamp in Almere-stadscentrum, of de inmiddels noodzakelijke dependances in Zoetermeer en Alphen aan den Rijn afgevoerd.  De Tweede Kamer neemt ondertussen een wet aan die het zelf verbouwen van groente en fruit verbiedt. Er is geen zorg dat die niet door de Eerste Kamer komt, want daar heeft het CDA, dat altijd al tegen biologisch tuinieren en natuurbehoud is, genoeg meerderheid.

 

In Leiden wil de gemeente een breed, fel verlicht fietspad aanleggen door het grote volkstuincomplex ‘Ons Buiten’. De volkstuinders zijn mordicus tegen. Tot heden begreep ik de gemeente ook niet. Opeens vielen me de schellen van de ogen. Het is de aanvoerroute voor de ME bij de halfjaarlijkse razzia’s die er gaan komen. Ondertussen hebben inbrekers, straat- en bankrovers vrij spel. Er is geen blauw meer op straat, want alle politie menskracht is nodig om hobbykwekers van groente, fruit den sierplanten bijeen te jagen en op te sluiten in de kampen in Almere, Zoetermeer en Alphen aan den Rijn.

 

Ik heb mijn fantasie rijkelijk de vrije loop laten gaan. Maar ik heb geen utopie geschetst. Het is maar al te waar dat Den Haag en Brussel de individuele vrijheid op het gebied van voedsel wil afschaffen. Het begon al met het verbod op rauwmelkse kazen, dat weer moest worden ingetrokken, mede dankzij Slow Food. Ik roep hier iedere burger op om deze hersenkronkels van de ambtenaren in Brussel aan letterlijk zijn laars, want laarzen heb je nodig in je (volkstuintje),  te lappen.

 

Met dank aan Jelle Reumer, directeur Natuurhistorisch Museum Rotterdam, die mij door een column die hij schreef naar aanleiding van mijn annotatie op de wet Klink over de paddo´s op dit idee heeft gebracht.