Promotiecampagne kinderassortiment
Boeken algemeen

Nieuwe Wok Dynasty in Hasselt

De Wok Dynasty Food Experience opende na Aartselaar, Boortmeerbeek, Heverlee, Overijse en Sint-Martens-Latem op 2 oktober haar zesde vesting ditmaal in Hasselt. Het is een unieke combinatie tussen een cocktaillounge en verfijnde Oosterse gerechten waar ook de meer Westers georienteerde Bourgondiër aan zijn trekken komt.

 

Klik hier voor de fotoreportage van Frans Oyen.

 

De voorgeschiedenis

Mevrouw Changying Wu was 11 jaar toen haar ouders naar Groningen emigreerden. Haar vader opende er een Chinees restaurant. Zij volgde hotelschool in Rotterdam. Net als zij komt haar echtgenoot, Pak Peh-Fo, uit Zhejiang, een klein dorpje in de provincie Huangzhou, 350 km onder Shanghai. Hij kreeg zijn koksopleiding in China en liep stage in diverse Pekinese restaurants. Hij emigreerde in 1975 met zijn ouders naar België, waar zijn vader werk vond in een Chinees restaurant. In 1990 startte het koppel op de Leuvense Oude Markt met een eigen zaak: Restaurant Ming Dynasty, nu kortweg 'Ming' genoemd en intussen omgevormd tot een cocktail- en ginbar. 28 jaar later beheren zij een keten van zeven horecazaken. In 2007 reisde mevrouw Wu mee met een economische zending naar China en Hongkong onder leiding van toen nog prins Filip, de huidige koning van België. Tijdens deze zakenreis contacteerde zij de betere Chinese chefs om hen te rekruteren voor haar restaurants.

 

De Aziatische keukens

De Chinese gerechten kunnen naar smaak in vijf grote keukenstrekkingen worden ingedeeld. In het noorden van China wordt zuur gekookt, in het westen scherp, het zuiden kookt zoet en het oosten dan weer zout. Bij ons is de zuidelijke Kantonese keuken het beste gekend omdat de meeste immigranten van daar kwamen. Deze keuken is gebaseerd op harmonieus samengevoegde verse producten. Het oostelijke Shanghai kookt overdadig en decoratief en is gekend voor schaal- en schelpdieren. In Sichuan, de westelijke keuken, zijn de gerechten aromatisch en gekruid. De Beijingkeuken uit het noorden is dan weer eenvoudig en robuust. In de wok-dynasty-restaurants verenigen de geselecteerde chefs – met respect voor de keuze van hun westerse gasten – het beste uit deze verschillende Aziatische culinaire tradities.

 

Trendy interieur

Toen mevrouw Wu Chang Ying het plan opvatte om met een reeks wokrestaurants te beginnen, was ze al voldoende ingeburgerd in België en had het nodige zakeninstinct om te weten wat de westerse restaurantbezoeker wil. Ze opteerde voor een eenvoudig stijlvol en trendy interieur met hedendaagse sobere kunstwerken. Ook in Hasselt vind je de reeks kleine Bouddha-kopjes terug en op het terras troont een vier meter hoge boeddha. Half afgescheiden ruimtes creëren een intieme sfeer. Voor familiefeestjes en grotere groepen kunnen de tête à tête-tafeltjes worden samengeschoven. Onder het restaurant is een grote parking, die rechtstreeks toegang geeft tot het restaurant. Voor de kinderen is er een speelruimte voorzien. Er is plaats voor 200 gasten.

 

Cocktails, verfijnde Oosterse- en andere gerechten

Achter de flashy bar met wisselende kleuren led-licht maakt Jess verberckmoes van de bekende Leuvense cocktailbar Bar Nine verrassende, originele cocktails. Alvorens te wokken geniet je eerst van een soepje en een koud of warm voorgerecht waaronder dim sums, sushi, oesters… .
Wokken is een eeuwenoude kooktechniek. Wokken als restaurantgebeuren is dan weer een trendy en interactief gebeuren. Je kiest zelf de ingrediënten en één van de acht sauzen. Daarna passeer je langs de teppanyaki-kok die à la minute een heerlijk knapperig stuk vis, kip of vlees voor je klaarmaakt op de beroemde Japanse grill. Na het eigenlijke wokgebeuren, waarbij je kiest uit een twintigtal ingrediënten, kan je dan nog terecht aan het dessertenbuffet om eventuele gaatjes op te vullen. En dit alles à volonté voor één forfaitaire prijs.
Nieuw is dat er voor kinderen en volwassenen, die niet zo van de Oosterse keuken houden er pizza, enkele klassieke gerechten en barbecue voorzien is.

 

Praktisch
Wokdynasty Hasselt
Kempische Steenweg 136a
3500 Hasselt
Tel: 011/25 08 88
Reservering: wokdynasty.be