Promotiecampagne kinderassortiment
Boeken algemeen

Uniek slangenmenu in Ming restaurant

 

Het Ming restaurant op de Oude Markt, hét sterrenrestaurant onder de Chinezen, is een begrip in Leuven. Omdat 2013 het Chinese Jaar van de Slang is, pakken ze nu als eerste restaurant in België uit met een heus slangenmenu. Belangrijk detail: de Chinese slangen worden speciaal gekweekt voor de consumptie.

 

Klik hier voor de fotoreportage van Frans Oyen.

 

Zaakvoerster mevrouw Changying Wu heeft in het horeca-milieu haar sporen al verdiend. Wat begon als een gewoon chinees restaurant, groeide al vlug uit tot een culinaire topper. Zonder afbreuk te doen aan de echte Chinese keuken weet ze die perfect te combineren met een Westerse finesse en stijl. Ook haar Wok-Dynasties in Heverlee, Keerbergen, Aartselaar en Sint-Martens-Latem, waar men voor een all-in prijs kan smullen van de heerlijkheden van de Chinese en Japanse keuken, zijn echte hypes.

 

De slang, een Chinese culinaire traditie

 

Slangen staan in verschillende Chinese culinaire tradities vast op het menu en worden er als lekkernij beschouwd. Aan slangenvlees en -bloed worden bovendien tal van medische eigenschappen toegeschreven. Ze zouden goed zijn voor het libido en bovendien huidproblemen en artrose helpen bestrijden.

 

Recepten uit de keizerlijke keuken van Nanjing

 

Voor zijn authentieke feestgerechten met de slang als hoofdingrediënt gebruikt Ming recepten uit de 'keizerlijke keuken van Nanjing'. Nanjing was tijdens de Ming-dynastie de hoofdstad van het Chinese keizerrijk. Omdat de hofhouding toen veelal bestond uit oudere mensen die meermaals per dag een reeks gerechten consumeerden, evolueerde de keuken naar een traditie van licht verteerbare schotels. Evenwicht was zeer belangrijk, zowel qua kleur als smaak. Geen extreme uitspattingen dus in deze culinaire traditie, maar subtiele smaken – een genot voor echte fijnproevers.

 

Met hulp van de chef-kok van de Chinese ambassade

 

Uiteraard is niet iedere kok bekwaam om dergelijke gerechten te bereiden. De huidige meermaals bekroonde Chinese chef-kok van het Ming-restaurant in Leuven, Peh-ho, deed beroep op zijn collega van de Chinese ambassade in Brussel. Samen met deze specialist van de Nanjing-keuken, werkten zij een slangenfestijn uit. Daarbij spelen slangenproducten de hoofdrol, maar ook andere exotische ingrediënten zoals kwal en zeekomkommer.

 

Exotische culinaire ontdekkingstocht

 

Kan je je iets voorstellen bij een delicaat soepje van slangenbouillon met tofu, die als een zeeanemoon in de soep drijft? Of de boksdoornbes, die niet alleen voor een bijzonder kleuraccent zorgt, maar ook geneeskundige krachten heeft en een positieve invloed op lever, nieren en testosteron? Nee? Klikt dan de fotoreportage van Frans Oyen aan om mee te genieten van dit uniek slangenmenu.

 

Op reservatie

 

Vanaf begin 2013 pakt Ming als enige restaurant uit met dit unieke slangenmenu, bestaande uit 5 gangen Het menu is alleen op bestelling en vanaf minimum vier personen mogelijk. Prijs €70 per persoon.

 

 

Praktische informatie

 

Ming Restaurant

Oude Markt 9-10

3000 Leuven

Tel: 0032-16-29 20 20

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

www.ming.be

De keuken is alle dagen open van 12.00 tot 14u.30 en van 18.00 tot 23 u.

Dinsdag gesloten