Boeken algemeen
Promotiecampagne kinderassortiment

Nieuw in Hoegaarden: Culinaire bierwandeling 'tussen pot en pint'

 

In België worden meer bieren gebrouwen dan waar ook. Hoegaarden, dé bierstad bij uitstek, pakt nu uit met een historische en culinaire bierwandeling. Ze combineert proeven met wetenswaardigheden over Hoegaarden waar ooit 36 huisbrouwerijen waren.

 

Klik hier voor een fotoreportage van Frans Oyen.

 

 

Heb je  tijd en wil je Hoegaarden echt ontdekken, dan volg je het 'Historisch Brouwleerpad Hoegaarden' waarvan het foldertje met wegbeschrijving en uitleg gratis te verkrijgen is op de Toeristische Dienst gevestigd in het Kapittelhuys. Je leest er alles over de verdwenen brouwerijen die andere bestemmingen kregen, merkwaardige grote vierkantshoeven, de Refugie van de 11.000 maagden, maar ook de Sint Gorgoniuskerk de grootste kerk in Rococostijl in België.

 

Alleen interesse in bieren ? Dan koop je in de Toeristische Dienst een voucher waarmee je bieren kunt proeven in vier  authentiek Hoegaardse cafés. Een must is een bezoek aan Nieuwhuys, waarschijnlijk het oudste huis in Hoegaarden waar naast het café de enige  huisbrouwerij is. Jan en Mieke maakten er hun droom waar door zelf bier te brouwen. Met succes trouwens, want hun eerste bier 'Alpaide', een donker biertje van 9°, bezorgde Leuven de begeerde titel 'Hoofdstad van het bier'. kreeg reeds een prijs. Nu leggen zich ook toe op jenevers.

 

In 'Het wit geb(r)ouw' maak je kennis  met het brouwproces van het echte Hoegaarden Witbier, maar ook met zijn vele legendes en verrassende wetenswaardigheden, verhalen, anekdotes en memorabele reclamecampagnes.

 

Uiteraard kan je je tijdens die wandeling, mits betaling, laten vergezellen van een gids.

www.hoegaarden.be