Boeken algemeen
Promotiecampagne kinderassortiment

Weber grill academy

In Nederland bestaan ze al langer: De Weber grill academies. Anno 2014 duiken ze nu ook op in Vlaanderen. Onder het motto 'Leer barbecueën als een professional' leer je er onder leiding van een gerenommeerde en door Weber gecertificeerde grill master de fijne kneepje van het betere barbecueën, door insiders ook wel 'Weberen' genoemd.

Klik hier voor de fotoreportage van Frans Oyen.

 

 

Hou je klep dicht

 

Tot George Stephen in 1952 een scheepsboei transformeerde tot een barbecue met deksel zat het buitengrillen in het baksteentijdperk Wereldwijd werden tot dan in tuinen vaste constructies met een grillrooster boven een houtskoolvuur gebouwd. In de 25 volgende jaren evolueerde George's uitvinding tot de inmiddels erg populaire kogelbarbecue, die in 1977 op de Europese markt kwam. Na de gasbarbecue leidde de elektrische barbecue ertoe dat in open lucht barbecueën zowat overal kan, ook op een balkon en zelfs in een luchtballon. Sommige modellen groeiden uit tot een heuse buitenkeuken en allerlei accessoires maken elk toestel steeds multifunctioneler. In heel die evolutie is er echter één constante: de klep. Met recht en reden want het eerste wat je leert in de Weber grill academy is: 'Hou de klep zo veel mogelijk dicht!'.

 

Direct versus indirect

 

Barbecueën met gesloten deksel zorgt niet alleen voor bescherming tegen weer en wind, maar maakt vooral nieuwe technieken mogelijk zoals de door Weber ontwikkelde directe en indirecte methode. Door het deksel circuleert de warmte gelijkmatig in de barbecue, waardoor je over onbegrensde bereidingsmogelijkheden beschikt. Door twee halfcirkelvormige brikettenhouders centraal tegen elkaar te plaatsen bewerkstellig je een directe garing. Door ze daarentegen uit elkaar tegen de wanden te plaatsen, bekom je een indirecte verwarming van wat er op het rooster ligt.

 

Grill academy cursussen

 

Dit is maar één voorbeeldje van de vele kneepjes en weetjes, die je op zo'n cursus van de Weber grill academy meekrijgt. Deze lessen worden op twee niveaus aangeboden: Basis voor enthousiaste beginnelingen en exclusive voor semi-professionelen. De basistraining voor barbecueën op gas-, elektrische en houtskoolbarbecues omvat alle basisbeginselen van het betere barbecueën. De exclusive is het neusje van de zalm voor de echte liefhebber. Het is een 4,5 uur, durende cursus voor gevorderden, die al eerder een workshop volgden en het niveau van een echte expert willen bereiken.  In beide gevallen tonen getrainde professionals tijdens deze gevarieerde workshops bij een hapje en een drankje  hoe je een compleet menu voor meerdere personen kunt bereiden op jouw barbecue. Hierbij komen uiteraard de meest gebruikte technieken uitgebreid aan bod en krijg je nuttige tips met betrekking tot bv. Het ontsteken, het onderhoud en het gebruik van praktische accessoires.

 

Locaties

 

In Nederland vind je reeds zeven Weber grill academies, nl.

  • Solbeach in Scheveningen,
  • Brasserie Paardenburg in Ouderkerk aan de Amstel,
  • XP experience center in Delft,
  • De Karpendonkse hoeve in Eindhoven,
  • Kook & barbecue business in Velp,
  • Restaurant 't Plein in Joure en
  • Kookaburra kookwinkel in Rossendaal.

 

In Vlaanderen organiseert Weber grill academie haar cursussen in

  • Vanraes in Roeselare,
  • Kokerij in Aartselaar en
  • A2thepoint in Boutersem.

 

Praktisch

 

Info over de concrete inhoud, de deelnameprijzen, data waarop in de verschillende locaties workshops voor individuelen op een van beide niveaus georganiseerd worden , de voertaal voor deze cursussen en voorwaarden voor groepsarrangementen vind je

voor Nederland op grillacademy.nl en

voor België op grillacademy.net.