Steeds meer mensen lijden chronische pijn, onder meer aan rug, nek, knie of schouder. Chronische pijn, vaak veroorzaakt door artrose of diabetes, is een pijn die nooit weggaat en ook moeilijk te behandelen is. Dankzij Paingone, de vrucht van jarenlang onderzoek naar het mechanisme van de pijn, kan men pijnmedicatie verminderen en ongewenste neveneffecten zoals verslaving, misselijkheid … vermijden.

 

 

Elektrostimulate

Paingone is een klinisch getest medisch apparaat klasse Ila dat in contact met de pijnzone een kleine elektrostimulatie geeft. De pulsaties die zo ontstaan, stimuleren de naburige zenuwen en zetten de hersenen aan om endorfines af te geven, substanties die bekend staan voor hun rechtstreeks pijnstillend effect. Het verzacht tijdelijk de pijn en het is zo klein dat het in een handtas past zodat je het toestelletje overal mee naartoe kunt brengen.

 

Contra-indicaties

Het gebruik van Paingone is echter niet aangeraden voor mensen met een pacemaker, voor mensen die lijden aan epilepsie, zwangere vrouwen en kinderen. Het apparaat mag ook niet gebruikt worden op gezicht, hoofd, hart, een open wonde of intieme delen. Bij twijfel vraag je best advies aan een arts.

 

Twee versies

Paingone wordt aangeboden in twee versies:

  • De Paingone Plus is geschikt voor lokale pijn, heeft één intensiteitsniveau, kan ook door lichte kledij worden gebruikt en past perfect in de handtas, automatische met een duurtijd van 30 seconden.
  • De Paingone XL heeft een grotere actieradius zodat grotere pijnzones kunnen behandeld worden . Het toestel beschikt over 12 intensiteitsniveaus, een automatische werking met een duurtijd van 15 minuten. Het toestel wordt op de huid geplaatst of heel discreet onder de kledij.


Beide toestellen geven geen gewenning en er is geen risico op overdosering. In vergelijking met andere toestellen, waarmee je meerdere elektrodes moet plaatsen, is dit veel handiger.

 

Twee personen testten het uit

Benieuwd of het toestel werkelijk verlichting brengt, gingen we op zoek naar twee proefkonijnen.  Katrien (45 jaar) heeft al jaren last van een hernia, liet zich vorig jaar opereren, maar blijft chronische rug pijn hebben. Katrien: “Paingone gaf me hetzelfde effect als na een bezoek aan de kinesist nl een tijdelijke verlichting van de pijn. Toch wel handig om in de buurt te hebben als ik uren aan mijn bureau moet werken. Ook Walter ( 48), die last heeft van nekpijn, die uitstraalt naar naar zijn armen is enthousiast. Walter: “Na gebruik met de Paingone XL was niet alleen mijn nekpijn merkelijk milder, maar de uitstraling naar de armen was volledig verdwenen wat voor een enorme verlichting zorgde. Jammer dat het niet blijvend is, maar ook ik zal het toestelletje nu altijd meenemen naar het werk zeker de dagen dat ik veel bureelwerk moet doen.”

 

Waar te koop?

De Paingone is te koop op de website van het merk, bij de online apotheek Newpharma en via de klassieke distributiekanalen bij Krëfel, mediamarkt en Vanden Borre waar het toestel ook gratis kan getest worden. Ook online bij Bol.com en Amazon.nl.

 

 

Richtprijs: Paingone Plus €59,90, Paingone XL €49,90, vervangingselektroden €9,99 voor 2 stuks