Meer dan ooit genieten we in deze moeilijke lockdown periode van de zon en de natuur. Een goede zonnebril is dan geen overbodige luxe. Die moet niet alleen onze ogen optimaal beschermen, maar als blikvanger liefst zo mooi mogelijk zijn. Dat resulteerde bij mij vaak in een eindeloze zoektocht. Tot ik de zonnebrillen van Neubau, het nieuwe trendy broertje van Silhouette, ontdekte: Zonnebrillen die niet alleen kwaliteitsvol en trendy zijn, maar door dat ‘tikkeltje meer’ ook haute couture allures hebben .

 

Klik hier voor foto's van de zonnebrillen.

 

 

 

Silhouette, de Rolls- Royce onder de brillen

Eerlijk is eerlijk, goedkoop zijn de Silhouette brillen niet, maar op lange termijn zijn ze hun prijs meer dan waard. Het montuur is zo goed als onverslijtbaar, geen last met vijsjes die komen lost zitten. Bovendien ogen ze door hun tijdloze design ook na jaren nog mooi en stijlvol.

 

Een lichtgewicht zonder montuur, scharnieren en schroeven

In 1999 werd Silhouette, die in 1964 in Oostenrijk werd opgericht en zich specialiseerde in brillen van topkwaliteit, wereldwijd bekend door hun revolutionair model ‘Dimension’, een bril die geen montuur heeft, geen scharnieren en schroeven en gemaakt is van lichtgewicht – amper 1,8 gram – hightech titanium. De brillen worden grotendeels met de hand gemaakt met de allerbeste materialen en de nieuwste technologieën. Daarna vertrekken ze naar meer dan honderd landen over de hele wereld. Tijdens meer dan 35 ruimtereizen droegen de astronauten aan boord brillen van Silhouette.”

 

Neubau, een spring-in-‘t veld, zorgt voor revolutie

Het cliché vertelt het verhaal van conservatieve Oostenrijkers, die al zingend over groene heuvels huppelen. Maar je moet maar even in hun hoofdstad Wenen rondkuieren om een totaal ander Oostenrijk te leren kennen. Overal zie je jonge, stijlvolle, creatieve, innovatieve mensen het ‘gewone leven’, zoals we dat kennen, nieuw leven inblazen. Ze starten eigen projecten en zaken, gaan op zoek naar nieuwe uitdagingen en timmeren onvervaard aan een eigen, nieuwe, inspirerende levensstijl. Dat is het verhaal dat ze bij Neubau willen delen. Hun naam ontleende ze dan ook aan de meest levendige, creatieve en inspirerende wijk in Wenen, het 7de district genaamd Neubau, een wijk met tal van bijzondere boetieks, designershops, studentenkroegen, theaters en musea.

 

Urban lifestyle en duurzaamheid

Neubau brillen verenigen een innovatief ontwerp met de uitgebreide productie-knowhow en ervaring van het moederbedrijf Silhouette. Omdat ze veel belang hechten aan duurzaamheid gebruiken ze eyewear naturalPX , een materiaal op basis van natuurlijke grondstoffen die voor 65% uit olie uit het zaad van de wonderboom bestaat. Dit jaar gaat het merk nog een stap verder met het 100 % op bio gebaseerde materiaal natural 3D. Hiermee wordt neubau eyewear het eerste Europese merk dat volledig duurzame brillen met een 3D-printer maakt.

 

Tweekleurige monturen, terug van weg geweest

In de fifties waren ze niet weg te denken uit het modebeeld en dit voorjaar maken ze hun comeback: tweekleurige monturen. Deze zijn beschikbaar als zonnebril en met glazen op sterkte. Deze nieuwkomers zijn een moderne interpretatie van klassieke stijlen, met de nadruk op een perfecte pasvorm en een gestroomlijnd design. De speciale editie ‘Côte du Soleil’ is een ode aan de romantische, zwoele zomerdagen aan de Franse Côte d’Azur in de sixties toen Zuid-Frankrijk zich ontpopte tot een revolutionaire hotspot voor kunst, design en film.

 


Kleuren en onderhoud

Tot slot geeft Sandra Van Renterghem, PR and Marketing Manager, Sihouette Benelux ons nog enkele interessante tips mee over kleuren en onderhoud. “De kleur van een bril zorgt voor een prettige eigentijdse look. Maar hoe mooi een brilletje ook oogt, het moet bij je passen. Kies daarom een kleur die goed bij je huidskleur, haarkleur en de kleur van je ogen passen.‘Warme types’ , d.w.z. mensen met een gelige of perzikachtige huidskleur en goudbruine, goudblond, bruinzwart of kastanjekleurig haar kiezen best een montuur in warme kleuren : goud, oranje, bruingoud en koperkleurig.‘Koude types’ hebben een huidskleur met een roze, roodachtige of blauwe ondertoon en asblond, witblond, blauwzwart of zilvergrijs haar. Zij kiezen best een monteur in een koele kleur: blauw, blauwgrijs, zilvergrijs, roze en zwart. De kleur van je bril kies je best ook in harmonie met de lievelingskleuren van je kleding. Ook de kleur van je sieraden moeten bij je montuur passen: zilverkleurig bij zilveren sieraden en goudkleurig bij gouden sieraden”.
Brilglazen reinig je het beste met water en zachte zeep of met een speciaal daarvoor bestemde spuitbus. Gebruik zeker geen papieren doekjes of keukenrol en reinigt zeker niet met je T-shirt of ander kledingstuk.”