Twintig jaar geleden lanceerde Guerlain voor het eerst een eau fraiche voortbouwend op de expertise, die teruggaat naar de Cologne Impériale uit 1853. Bij een eau fraiche moeten zowel de geur als de frisheid blijven duren. Momenteel zijn er 12 verschillende geuren en elk jaar komt er een geurvariant bij die aansluit bij vakantieherinneringen uit een bepaald land.

 

Klik hier voor een fotoreportage van de geuren.

 

1100 geuren

De Guerlain parfumeurs speuren al vijf generaties de hele wereld af op zoek naar zeldzame grondstoffen. Zij bedenken nieuwe, gedurfde akkoorden en hebben zo reeds meer dan 1100 geuren gecreëerd. Het geheim van deze parfumeurs is dat ze hun grondstoffen kopen bij leveranciers overal ter wereld die ze zelf hebben ontmoet en in de loop der tijd goed hebben leren kennen zodat er een vertrouwensrelaties ontstond.

 

Thierry Wasser, een parfumreiziger

Thierry Wasser is de vijfde Guerlain parfumeur, die net als zijn voorgangers de passie deelt voor fijn vakmanschap, de knowhow van handwerkers en streeft naar wereldwijde authentieke ontmoetingen. Thierry Wasser: “Ik ben een parfumreiziger, ik hou ervan om nieuwe horizonten te ontdekken. De wereld is mijn bron van grondstoffen. Australië, Azië, de Caraïben…. Overal ontdek ik nieuwe en speciale geurvariëteiten.”

 

Aqua Allegoria staat voor lichtheid en levensvreugde

Thierry Wasser: “Al twintig jaar brengen we elke lente met onze collectie Aqua Allegoria nieuwe frisse geurtjes met telkens een krachtige dominerende toets – groen, zesteachtig, aromatisch of kruidig – die de geur een aanstekelijk verleidelijke, spontane en opwindende natuurlijkheid geeft. Allegoria verwijst naar het Italiaanse allegra, dat staat voor lichtheid en levensvreugde. “

 

Bergamot

Geen aroma die zo met Italië verbonden is dan de geur van bergamot die zoet en bitter tegelijk is. Bergamot, die al aanwezig was in de Eau de Cologne Impériale en Shalimar, zit in al de Aqua Allegoria-geuren.

 

Dromerige geursprookjes

Elk jaar komen er nieuwe geurtjes bij die Thierry Wasser omschrijft als dromerige geursprookjes. Daarvoor werkte hij samen met parfumeur Delphine Jelk. Dit jaar zijn dat Orange Soleia en Granada Salvia.

 

Orange Soleia, een frisse citrusgeur

De Orange Soleia is geïnspireerd aan de uitgestrekte citroengaarden van Sicilië in de zomer. Het is een zinnenstrelende ervaring: de geur van sappige bloedsinaasappelen, opgefrist door munt, roze bessen en bergamot op een basis van houtnoten en tonkaboon.

 

Granada Salvia voor de liefhebbers van de granaatappel

 Met de Granada Salvia waan je je in het warme Andaloesië. Het is de geur van de heerlijk knapperige granaatappel met een geraffineerde salietoets (salvia in het Italiaans). Het granaatappelakkoord is samengesteld uit wateraccenten en groene, zurige toetsen van rood fruit vermengd met frisse noten van bosbessen, cipres, citroen en bergamot. De geur wordt verfijnd door salie, rozen, witte muskus, een mosnoot en patchoeli.

 

Moeilijke keuze

Het ideale parfum kiezen, is een vaak moeilijke opdracht, maar kiezen tussen de 12 soorten Aqua Allegoria was voor mij quasi onmogelijk. Telkenmale ik dacht de ideale geur gevonden te hebben, werd ik weer verleid door een ander geurtje. Daarom beschrijf ik graag enkele van mijn favorieten.

 

Flora Cherrysia heeft de geur van ontluikende kersenbloesems

 Thierry Wasser haalde de inspiratie voor die geur uit Japan, bekend voor zijn kersenbloesems de Sakura. De waterachtige noten van nashipeer en watermeloen maken de geur luchtig en fruitig. Delphine voegde er een poederachig viooltjestoets en witte muskus aan toe zodat de aquarelgeur nog meer gratie en vrouwelijkheid krijgt. De toets die de hoofdrol speelt is de Bergamot.

 

Ginger Piccante is een complexe rozengeur

Ginger Piccante is dan weer een complexe prikkelende en zinnenstrelende rozengeur. Door de toevoeging van cederhout en muskus krijgt het een chique en warm accent. Pas nadat de geur even gerijpt heeft op het lichaam komt de gembergeur naar boven, die voor een explosieve en kruidige toets zorgt.

 

De coconut Fizz voor wie van kokos houdt

 

De topnoot van coconut Fizz is kokos, zowel het vruchtvlees als de melk. Vooral de kokosmelk geeft Coconu Fizz iets heerlijks romig, die nog verhelderd wordt door bergamot. Een fresiageur zorgt voor een extra body. De tonkaboon en houttoetsen van sandel zijn een tegengewicht voor de zomerse frisheid van de topnoten. Waar Flora Cherrysia de ultieme voorjaarsgeur is, is Coconut Fizz perfect voor de zomer en nazomer.

 

Andere onweerstaanbare geuren uit de collectie Aqua Allegoria zijn Pamplelune (fruitig grapefruit en bruisend), Herba Fresca (groen en aromatisch), Mandarine Basilic (aromatisch, mandarijn en basilicum) en Flora Nymphea (honing, oranjebloesem, bloemig)