Boeken algemeen
Promotiecampagne kinderassortiment

Basisregels voor een goede make-up

Extravagant of subtiel transparant, met make-up kan je alle kanten op. Tenminste als je weet hoe je die perfect kunt aanbrengen…

§  Beginnen met de juiste fond de teint

Een perfecte make-up begint met het kiezen van de juiste fond de teint. Dit geeft je huid een extra verzorging, verdoezeld kleine schoonheidsfoutjes en egaliseert de huid. Je make-up moet er wel natuurlijk blijven uitzien.

Voordat je aan het ‘grote werk’ begint, breng je eerst een hydraterende dagcrème aan die je huid verzorgt. Dit doe je met zachte masserende bewegingen over je gezicht en hals om de bloeddoorstroming te bevorderen. Op die manier kan je de fond de teint beter en makkelijker verdelen.

Breng een klein beetje fond de teint aan met een vochtig gemaakt sponsje of met de vingertoppen en wrijf van het midden van het gezicht naar buiten toe. Vergeet ook je hals niet.

Bij het kiezen van je fond de teint is de kleur zeer belangrijk. Kies een kleur die wat lichter is dan je huidkleur en test ze even uit op de binnenkant van je pols.

Klik hier voor de foto's.

Foto 1: Foundation van Guerlain

Foto 2: Diorskin nude tan BB combineert huidverzorging en make-up

Voor een vette, onzuivere huid daarentegen is een compacte foundation het beste. Het samengeperste poeder bevat extra veel pigmenten, die de onzuiverheden in de huid maskeren.

Foto 3: Compact poudre van Dior

 

§  Afwerken met camouflagestift

Voor het wegwerken van rode vlekjes, oogkringen en pukkeltjes gebruik je een camouflagestift. Je brengt dit best aan na je fond de teint; zo zie je precies waar er nog camouflage nodig is en zal je er zeker niet teveel gebruiken. Breng de crème aan met een penseel of een wattenstaafje en dep vervolgens even met je vingertoppen of een sponsje om de kleur te egaliseren met je foundation.

 

§  Fixeren met poeder

Een wolkje transparante poeder maakt je huid mooi mat en fixeert je fond de teint. Tevens legt het de fond de teint vast, zodat je make-up langer houdt. Ook voorkomt het dat de huid gaat glimmen. Kies voor transparante poeder, haar natuurlijke kleur past bij elke kleur fond de teint. Tevens maakt een transparante poeder de poriën minder zichtbaar en zo ziet je huid er fris en stralend uit.

 

§  Accentueren met blush

Blush maakt je gezicht levendiger door gezonde roze kaakjes te laten verschijnen. Kies voor lichte tonen en vermijdt te rode of onnatuurlijke donkere tinten. Breng met een dikke borstel de blush aan, van je jukbeenderen naar beneden toe. Om strepen te voorkomen, doe je dit best in één opwaartse beweging. Bij roodblauwe oogschaduw past roze of violet als blush. Bruinachtige oogschaduw is perfect combineerbaar met oker-, zand- of roestkleurige blush.

Foto 5: Zachtroze blush van Guerlain

 

§  Het oog wilt ook wat

‘De ogen de spiegel van de ziel’. Wie een beetje handig is met potlood en mascara, kan verschillende registers opentrekken: geheimzinnig of verleidelijk, onschuldig of dramatisch… mooie ogen trekken altijd de aandacht!

 

 

 

OOGSCHADUW

 

Foto 4: Tinten van blauwe oogschaduw Dior

-Breng eerst een beetje foundation en poeder op je oogleden aan zodat de kleuren beter blijven zitten, niet snel uitlopen en de oogschaduw beter houdt.

-Vermijdt oogschaduw die dezelfde kleur als je ogen hebben. Kies eerder voor contrasten: donkere ogen passen goed bij grijs, blauw, purper en groen; lichte ogen zijn mooi bij bruin, taupe en brons.

-Donkere, matte oogschaduw doet de ogen dieper liggen, terwijl lichtere, glanzende oogschaduw de ogen doet oplichten.

-Om je ogen beter te doen uitkomen en hun natuurlijke vorm te accentueren, experimenteer je met drie tinten in dezelfde kleur. Breng eerst een lichte, neutrale kleur over het hele ooglid aan, dan een iets donkerdere kleur onderaan op het ooglid, en de donkerste kleur tegen je wimpers of in de buitenste ooghoeken. 

-Zorg er voor dat de tinten van je oogschaduw en blush goed bij elkaar passen.

 

MASCARA

-Met mascara geef je je wimpers meer volume of maak je hen langer. Je wimpers blijven mooier in vorm en de mascara zal beter houden, als je eerst een kleurloze wimperprimer aanbrengt. Dit voed je wimpers en zorgt ervoor dat de wimpers beter groeien.

-Breng de mascara van binnen naar buiten aan en rol met het borsteltje om de wimpers te scheiden.

-Je ogen zullen iets groter en voller lijken als je er een tweede laag mascara aanbrengt op de buitenhoeken van je bovenste wimpers. Wacht eerst even tot het eerste laagje droog is, anders kunnen je wimpers gaan samen plakken en klontert de mascara.   

-Mascara in dezelfde kleur als je oogschaduw geeft een heel mooi effect, het doet de ogen groter lijken.

 

EYELINER

Foto 5: Eyeliner van Dior

-Een lijntje onder de ogen, zo dicht mogelijk tegen de wimpers aan, doet de ogen groter lijken, op voorwaarde dat je niet het hele oog omrandt.

-Voor een natuurlijke look kies je best voor bruine eyeliner in plaats van zwarte.

-Steun met je elleboog op de wastafel en hou je ooglid met je vrije hand opgespannen. Volg de natuurlijke contouren van je oog, van de binnenkant naar de buitenkant toe. Maak het lijntje boven je oog niet te lang.

-Donkere, dikke lijntjes onder de ogen maken de ogen zwaarder, maar niet mooier. Probeer onder je oog eens een fijner, lichter gekleurd lijntje en veeg het zachtjes uit met een oogsponsje. Dit tovert een schaduw tevoorschijn die gemaakt wordt door dikke wimpers.

 

§  Zachte, mooi opgemaakte lippen

Foto 6: Dior addict lipstick

-Voor meer soepelheid breng je eerst een hydraterende balsem op je lippen aan.

-Dep vervolgens wat fond-de-teint en losse, transparante poeder op je lippen. Hierdoor houdt je lippenstift langer.

-Met een lippenpotlood benadruk je mooi je mond en het zorgt tevens dat je lippenstift niet uitloopt. Omlijn je lippen in dezelfde kleur als die van je lipstick, dit geeft een natuurlijk resultaat. Begin het omlijnen in het midden van de bovenlip en werk zo verder naar de mondhoek toe. Voor je onderlip idem dito.

-Het inkleuren van de lippen kan met een penseel gedaan worden, maar tevens met lipstick of het lippenpotlood. Met een penseel kun je de kleur nauwkeuriger aanbrengen en de voorgetekende lipcontour tevens makkelijker volgen. Voor een mat en duurzaam resultaat vul je je lippen compleet in met een lippenpotlood. Leg er een poederlaagje over om te fixeren en dip de lippen met een tissue. Zo houdt je lipstick veel langer.

-Donkere kleuren laten lippen smaller lijken, lichte kleuren maken ze voller. Hoe donkerder je teint, hoe beter je met donkere kleuren staat. Omgekeerd geldt ook: hoe lichter je teint, hoe beter je staat met lichte kleuren.

-Kijk naar de kleur van je lipstick: de twee roodtinten van lippen en wangen moeten bij elkaar passen

 

-Lipgloss zorgt voor een puur-natuurlijke look. De volle glans geeft je lippen optisch meer volume.