Boeken algemeen
Promotiecampagne kinderassortiment

Onmisbaar vocht

 

Na het reinigen is het hydrateren de meest eenvoudige, maar ook meest essentiële vorm van lichaamsverzorging. Geen overbodige luxe trouwens want door zon, wind, kou , vervuiling,  een ongezonde levensstijl en het normale verouderingsproces is een  degelijke hydratatie een dagelijkse noodzaak, zowel voor de man als de vrouw. 

 

Klik hier voor de foto's van de producten.

 

Inwendige en uitwendige faktoren kunnen onze huid aantasten

 

Hoe ouder men wordt, hoe droger de huid. Kinderen en pubers hebben zelden een te droge huid, integendeel: de puberteit en de hormonale wijzigingen die ermee gepaard gaan, kunnen de huid overdreven vet maken. Maar zodra het lichaam tot rust komt, merken de meeste mensen  dat hun huid droog wordt. Dit proces begint rond de dertig wanneer het huidmetabolisme vertraagt en de huid ook dunner wordt. Daarnaast kunnen ook  uitwendige en inwendige factoren voor het uitdrogen van een, ook jongere, huid zorgen .

De meeste schadelijke  uitwendige factoren zijn gekend. Koploper hierbij is de zon, maar ook koude, wind en luchtverontreiniging kunnen onze huid zwaar belasten. Ook het herhaaldelijk contact met water en detergent droogt de huid uit. Dagelijks een bad of een douche nemen, is dus teveel van het goede, zeker als men dan ook flink wat zeep of douchegel gebruikt. Daarnaast zijn er tal van innerlijke factoren zoals stress, een opgejaagd levensritme, veel roken en alcohol drinken die de gelaagde opbouw van onze opperhuid serieus uit de balans kunnen brengen. Het weefsel van het  epidermis, het bovenste zichtbare huidgedeelte, vertoont dan een onevenwicht op twee niveaus: onvolgroeide cellen produceren proteïnen van een slechte kwaliteit, de cellen verouderen, splijten en worden poreus.

 

Om onze huid te beschermen moeten we haar vochtig houden

 

Wanneer de opperhuid dun en kwetsbaar wordt, verliest het haar vermogens om twee vitale functies uit te oefenen: vocht vasthouden en de huid beschermen. De vochthuishouding geraakt uit zijn balans en de huid verliest haar noodzakelijke bescherming. Het resultaat is vlug merkbaar. De huid voelt strak, droog en ruw aan, verliest haar soepelheid, is schilferig en men ziet er grauwbleek uit. Een goede crème moet je huid niet alleen een flinke dosis vocht geven, maar ook zorgen dat het aanwezig vocht behouden blijft. Het natuurlijk verouderingsproces van de huid is met cosmetica niet helemaal af te remmen. Maar vochtbindende crèmes kunnen de huid wel tegen uitdroging beschermen en langer mooi en soepel houden.

 

Soorten body-lotions en -crèmes

 

De markt wordt overspoeld met bodylotions en -crèmes het is dan ook vaak heel moeilijk kiezen.

-Goede bodymilks van gekende merken zoals Nivea en Dove vindt men in grootwarenhuizen aan democratische prijzen.

-Wie van snoep- en fruitgeurtjes houdt, vindt bij Kruidvat heel geurige bodycrèmes . De nieuwste die we konden uittesten is de Body Butter met blueberry & Lychee.

-Wie allergisch is aan parfums of een broze huid heeft door chemokuren of medicatie kiest het best zijn hydraterende crème bij de apotheker. Je vindt er dan de merken zoals bv Louis Widmer die garant voor pure producten zonder toevoegingen. Ook het merk LPG scoorde goed.

-Sommigen zweren bij oliën omdat die een droge huid een extra boost geven. Zo heeft Puressentiel heel wat etherische oliën die allerlei kwaaltjes te lijf gaan.

-Pure verwennerij is zo'n grote pot met van die romige sensueel aanvoelende bodycrèmes  zoals de Creme Sensuele van Kenzoki.

-De grote luxe is een geparfumeerde bodymilk met dezelfde geur als je eau de toilette zoals bv J'adore van Dior of Jimmy Choo, een exclusieve parfum  van de winkelketen Ici Paris XL.

 

 

Enkele tips voor een stralende huid

 

Men mag nog zoveel op zijn huid smeren, een ongezonde levenswijze heeft vroeg of laat zijn weerslag op de huid. Met volgende tips zal je niet alleen veel gezonder door het leven gaan, maar ook een stralender teint krijgen.

- Als je er fris wilt blijven uitzien, beperk dan het alcoholgebruik tot twee glaasjes per dag. Overmatig gebruik van alcohol onttrekt immers vocht aan het lichaam en dus ook aan de  huid met een snellere veroudering als gevolg.

- Ook het roken tekent een gelaat vooral van vrouwen die niet meer zo jong zijn. Dus dames, als je er jong wilt blijven uitzien, stopt dan nu met roken.

-Wie alle dagen friet, hamburgers en massa’s snoep verorbert, zal niet alleen dik worden, maar ook een vale teint krijgen. Hou het dus liever bij gezond eten met veel groenten en fruit.

-Af en toe een frisse neus halen en sporten in openlucht zorgt voor een betere doorbloeding en is dus een echte weldaad voor de huid.

-Misschien nog het belangrijkste advies van al is veel drinken.

Twee liter vocht per dag is absoluut noodzakelijk om uw hele organisme op peil te houden en het blijft de beste manier om de huid van binnenuit te hydrateren.

 

Meer informantie

www.loccitane.be

www.iciparisxl.be

www.puressentiel.be

www.louis-widmer.be

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

www.lpgbenelux.com