Promotiecampagne kinderassortiment
Boeken algemeen

Je hebt sneakers en …. fitflopsneakers

Het begon tien jaar geleden. Omdat steeds meer vrouwen voetblessures en andere kwaaltjes zoals likdoorns, rugpijn en zelfs artritis opliepen door in de zomer slippers en ballerina’s te dragen, ontstond na een lang wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaken hiervan de fitflop: een ergonomische teenslipper die voor meer baten dan kwalen zorgde. Ondertussen is het gamma fitfloppers uitgegroeid tot een uitgebreide schoenencollectie met onder meer ultra lichte en comfortabele sneakers.

 

Gratis fitness

 

Fitfloppers verwennen niet alleen, door een comfortabel voetbed, onze voeten, maar ze zouden ook onze spieren van benen en dijen versterken. En het lijstje kwaliteiten waar ze zo graag mee pronken is nog indrukwekkender.

  • Ze verstevigen de been- en bilspieren
  • Ze verlichten chronische rugpijn
  • Ze zorgen voor snellere revalidatie bij blessures
  • Ze verzachten de pijn bij ontsteking van het peesblad van de voetzool, de hiel en artritis
  • Ze verminderen zwelling in de benen na lange periodes van stilstaan

Het geheim van fitfloppers?

 

Het klinkt allemaal heel indrukwekkend, maar hoe werken fitfloppers en in wat verschillen ze van een andere schoen? PR-dame Joke Jacobs legt het ons uit: “Het hardere stukje zool bij de tenen zorgt voor een snellere afzet om de normale wandelsnelheid aan te houden. De MicroWobbleboard middenzool traint je spieren tijdens iedere stapbeweging. De zool is gemaakt uit verschillende hardheden en zet je spieren extra aan het werk met ongeveer 10-20 procent tijdens elke stap. De dikke EVA hiel absorbeert de schokken ter hoogte van de hiel en biedt een aangenaam gevoel bij de wandelbeweging met als resultaat een snellere en meer spierinspannende wandelbeweging.

Even uittesten

 

Het klinkt allemaal heel mooi, maar ik wil toch aan de lijve ervaren of die mooie theorieën wel kloppen. Ik kies de f.sporty sneaker in wit leder uit omdat die niet alleen mooi oogt, maar ook bij alle zomerse outfits past. Bovendien zijn ze heel licht en voelen onmiddellijk comfortabel aan. Maar zo heb ik nog schoenen gekocht, die dan na een hele dag lopen toch ergens knellen en pijn bezorgen. Ze meenemen op een 4-daagse persreis is dan ook een gok want ik probeer mijn bagage altijd  zoveel mogelijk te beperken. Of ze mijn been- en bilspieren versterkt hebben, weet ik niet, maar wat ik zeker ervaren heb, en dat is bij mij heel uitzonderlijk, is dat ik de sneakers van ‘s morgens tot ‘s avonds droeg zonder dat ze ergens knelden of pijn deden. Bovendien, en dat schilt een brok op de borrel bij het gewicht van de bagage, ze pasten bij al mijn outfits: de jeansbroek, de short maar ook het kleedje om ‘s avonds mee op restaurant te gaan. Meer was er niet nodig om voortaan ieder jaar uit te zien naar de nieuwe collectie Fitfloppers.