Mon Guerlain, het nieuwste parfum van Guerlain

Guerlain is een vaste waarde in de wereld van de parfums. Ook haar jongste creatie, Mon Guerlain, gepromoot door Angelina Jolie, blijkt een schot in de roos te zijn.

1100 geuren

 

De Guerlain parfumeurs speuren al vijf generaties de hele wereld af op zoek naar zeldzame grondstoffen. Zij bedenken nieuwe, gedurfde akkoorden en hebben zo reeds meer dan 1100 geuren gecreëerd. Het geheim van deze parfumeurs is dat ze hun grondstoffen kopen bij leveranciers overal ter wereld die ze zelf hebben ontmoet en in de loop der tijd goed hebben leren kennen zodat er een vertrouwensrelaties ontstond. Sinds Aimé Guerlain, eind 19e eeuw naar Rusland reisde om er zijn berkenolie en leer te zoeken, zijn hun toeleveringskanalen gebaseerd op duurzaamheid en vertrouwen, om overal de beste grondstoffen te ontdekken.

 

 

De beste grondstoffen wereldwijd

 

Thierry Wasser is de vijfde Guerlain parfumeur die net als zijn voorgangers de passie deelt voor fijn vakmanschap, de knowhow van handwerkers en streeft naar wereldwijde authentieke ontmoetingen.

Thierry Wasser: “We kennen ons sandelhout, onze lavendel, onze vanille  door en door, omdat we onze grondstoffen kopen bij mannen en vrouwen die we hebben ontmoet en die we in de loop der tijd goed hebben leren kennen. Achter ons sandelhout in Australië, onze carla lavendel die op 1300 meter hoogte groeit in Drôme Provence, onze sambac jasmijn in Zuid-India en onze vanille tahitensis uit Papoea-Nieuw-Guinea bevinden zich geweldige mensen, die zorgen voor het verbouwen, oogsten, verwerken en destilleren ervan. Met deze fantastische ingrediënten hebben ik de geur ‘Mon Guerlain’ gecreëerd.”

 

 

Iconische flacon

 

De vierlobbige flacon werd in 1908 ontworpen door Gabriel Guerlain en vervaardigd door het Huis Baccarat. Hij werd gebruikt voor de legendarische geuren en deed zich in de loop der jaren gelden als een van de iconische flacons van het Huis Guerlain, een inspiratiebron voor vele kunstenaars en ontwerpers die er naargelang hun creaties een nieuwe interpretatie van gaven. De zuivere, sobere, grafische vorm is geïnspireerd op een alchemistenflacon en dankt de benaming – vierlobbig – aan zijn dop die in de massa is bewerkt om een vorm te krijgen die eruit ziet als een vierlobbig blad.

 

Eau de Parfum spray 30 ml kost €67, 50 ml €95 en 100 ml €135

Body Lotion 200 ml €59 en Shower Gel 200ml, €52,5