Achterkaft: Keukengeheimen uit de Ardèche Franse kookkunst is een authentiek kookboek van drie talentvolle Nederlanders uit de Franse Ardèche. Het boek bevat heerlijke recepten - van aardappelbeignet met gedroogde tomaten, kastanjesoep met mousserons, tot de perfecte citroentaart. Chefkok Nort van Hoof - of Norbert, zoals de Fransen hem noemen - is een begrip geworden in de regio. Hij maakt de gerechten met streekproducten, maar alle ingrediënten zijn ook in Nederland goed verkrijgbaar. Nort van Hoof serveert zijn gerechten met een creatieve knipoog naar de klassieke Franse keuken. Beeldend kunstenaar Willem Weenink geeft met zijn kleurrijke schilderijen en tekeningen sfeer aan de door Nort opgetekende recepten. Margriet Weenink geeft in korte teksten en gedichten de geheimen van de Ardèche prijs. Als ik bij Nort eet, moet ik soms denken aan een andere kunstenaar: Karel Appel. Jawel, de gerechten van Nort zijn een feest voor het oog, maar zijn inspiratie komt pas op het moment dat hij begint met koken. Of zoals Karel Appel zou zeggen: ‘ik rotzooi maar wat aan...` Willem Weenink
Recensie: Nort Van Hoof, eigenaar van een restaurant in de Ardèche, maakte de gerechten met streekproducten uit de streek. Willem Weenink maakte schilderijen en tekeningen bij de recepten. Margriet Weenink zorgde voor de korte teksten en gedichten. Deze combinatie maakt het een interessant, warm en sfeervol kookboek. De recepten zijn zeer makkelijk te bereiden. Bij elk onderdeel staat een inleiding, of een column over het product. Dit is een uniek kijk- en leesboek.
Een recept uit dit boek staat op
www.Tannetje.nlDit boek is online te koop bij Bol.com. Klik op de link voor meer informatie. Franse kookkunst