Tajines - originele & klassieke recepten
Fontaine Uitgevers (2012)
In verzameling
#737
9*
Koken
Eten en drinken algemeen
Gebonden 9789059564497
Nederland  Nederlands
Flaptekst: De van oorsprong Noord-Afrikaanse tajine doet je heimwee krijgen naar verre oorden, maar past evengoed perfect in de dagelijkse, hedendaagse keuken. In Tajines vindt u volop inspiratie: van een traditionele tajine van mals lamsvlees met dadels, tot verrassende vegetarische tajines met witlof of pompoen.

Ruim 30 inspirerende recepten voor heerlijke 'comfort food'-gerechten. Met klassiekers, maar ook creatieve, originele recepten. Maakbare recepten met bereidingstijden en een prachtige foto bij elk recept. Met hoofdstukken vlees, vis, veggie en zoet.




Recensie: Dit boekje geeft originele recepten met mooie ingrediënten, die in een perfecte combinatie worden gemaakt. Het zijn gerechten waar je blij van wordt. De tajine is eigenlijk onmisbaar in de keuken.

Een recept uit dit boek staat op www.Tannetje.nl

Dit boek is online te koop bij Bol.com. Klik op de link om naar de pagina te gaan. Tajines



Medewerkers
Vertaler Hennie Franssen-Seebregts
Ontwerper/Vormgever Klaartje De Buck
Fotografie Luc Thys; Bram Debaenst
Foodstyling Mieke Goffin
Receptuur Malika Hamze
Product Gegevens
NUR code 440
Omslag Prijs € 9,95
Aantal pagina's 80
Hoogte x Breedte 205 x 205  mm
Originele uitgever Borgerhoff & Lamberigts
Origineel land België
Originele taal Nederlands
Persoonlijke Gegevens
Gelezen? Ja (9-10-2012)
Winkelprijs bij verschijnen € 9,95
Conclusie
Dit kookboek is EEN GROTE AANRADER.

Stories
Titel Auteur Startpagina Aantal pagina's
VLEES 7
Lam met gedroogde pruimen, amandelen en honing 8
Kefta en ei 11
Lam met abrikozen, rozijnen en kikkererwten 12
Kip met olijven en ingemaakte citroen 15
Kip met appel 16
Kip met wortelgroenten 19
Kwartel met dadels 20
Witte bonen met saucijsjes, paprika en saffraan 23
Kalfsvlees met tuinbonen en munt 24
Eendenboutjes met rode biet en karwij 27
Knolselder en chorizo 28
Varkensrollade met kruiden en snijbiet 31
VIS 33
Zeewolf met tomaten 34
Zeeduivel met olijven en ratte-aardappeltjes 37
Kabeljauw met kappertjes en kerstomaatjes 38
Zwaardvis met citroen en koriander 41
Gamba's en chermoula 42
Krab met koriander, chilipeper en limoen 45
Schelvis met aardappelen en lavas 46
VEGGIE 50
Paprika en ei 51
Tomaten met honing en kaneel 52
Aubergines gevuld met rijs, kruiden en pijnboompitten 55
Oerwortel met ras el hanout 56
Pompoen met rozijnen 59
Witte asperges met saffraan 60
Witlof met honing 63
Bloemkool met plakjes knoflook en geelwortel 64
ZOET 68
Peren en gember 69
Drie soorten appel en vijfkruidenpoeder 70
Rode pruimen met roze peperkorrels 73
Rijspap met citroen en kaneel 74
Roze grapefruit en amandelen met oranjebloesemwater 77
Bloedsinaasappelen met Campari en honing 78