Twee kaarsjes uitblazen in ZOO Antwerpen
In de Mensapenvallei mag er gevierd worden, want er is er eentje jarig. Gorilla Thandie viert zijn tweede verjaardag! Zij laten ons in deze feestvideo graag zien hoe het schattige aapje al uitgroeide tot een echte publieksfavoriet bij dierenvrienden.
Meubilair Efteling Hotel krijgt tweede leven
Begin 2021 worden de hotelkamers in het Efteling Hotel na tien jaar gerenoveerd. De thematisering, het meubilair en het sanitair wordt compleet aangepast naar een hotelkamer om in weg te dromen. “Het interieur van de hotelkamers is voor het laatst in 2011 aangepast, een totale renovatie inclusief sanitaire voorzieningen – wat nu op de planning staat - is veel langer geleden. Met deze geplande aanpassingen zorgen we ervoor dat onze kwaliteit gewaarborgd blijft. In alles wat de Efteling doet staat duurzaamheid centraal en het was dan ook een belangrijke voorwaarde om de meubels uit de huidige hotelkamers een tweede leven te geven. We zijn ontzettend blij dat een deel van de overgebleven meubels in onze gemeente kan worden hergebruikt”, vertelt Nicole Scheffers, directeur Hotels & Resorts Efteling.
Arnhemse leeuwin werpt drieling
Donderdag 26 november 2020 omstreeks 19.30 uur heeft een leeuwin in ons park het leven geschonken aan een drieling. Wij delen vandaag een compilatie van de eerste videobeelden die in het nachtverblijf van de drachtige leeuwin zijn gemaakt. De eerste levensdagen zijn vaak kritiek bij grote roofdieren, vandaar dat we de dieren in eerste instantie alle rust en ruimte hebben geboden om zo min mogelijk te (ver)storen.
Een uitdagend en bijzonder jaar voor de Sterklas
Het belooft een spannend jaar te worden voor de Sterklas. Door de pandemie is creativiteit gevraagd, maar aan de motivatie van de docenten en de ambitie van de nieuwe Sterklassers zal het niet liggen. In deze nieuwsbrief komen de onderwerpen: Vrienden van de Sterklas, Sterklas 2020, Nieuwe Sterklassers en de Super Sterklas workshop aan bod. Bekijk leuke filmpjes voor een 'letterlijk' kijkje in de keuken van de Sterklas.
Met een Qalkoen bezorg je jezelf én een ander een feestelijke kerst
Kerst draait voor velen om gezellig samen kalkoen eten aan een feestelijke tafel, cadeautjes onder de kerstboom en een onbezorgde tijd met familie en vrienden. Maar zulke feestdagen zijn geen vanzelfsprekendheid voor de zieke kinderen in het Emma Kinderziekenhuis, Prinses Máxima Centrum, Sophia Kinderziekenhuis en Wilhelmina Kinderziekenhuis. Je steentje bijdragen om de kinderen een feestelijke kerst en een zo aangenaam mogelijk verblijf te bezorgen? Trakteer jezelf óf een ander op een Qalkoen, een kwaliteitskalkoen van Vleeschmeester. Voor iedere verkochte Qalkoen wordt EUR 10,- gedoneerd aan de stichtingen van de vier grootste gespecialiseerde kinderziekenhuizen in Nederland.
Yoghurt: een authentieke Turkse smaak
Yoghurt wordt bijna elke dag geconsumeerd in vele internationale keukens. De naam yoghurt stamt uit het Turks en refereert aan dikke, zure melk. Het woord is in diverse talen afgeleid van het Turkse yoğurt dat samenhangt met het bijvoeglijk naamwoord 'yoğun', wat onder meer "dik" betekent, en het werkwoord yoğurmak, dat wordt vertaald als "kneden". In Turkije is yoghurt een echte delicatesse. Het wordt als het hoofdingrediënt gebruikt bij tal van gerechten van soepen en salades tot mezes en kebabs en staat bekend om de smaak dat het aan gerechten toevoegt. Een voorbeeld van een eeuwenoude yoghurtspecialiteit uit Kanlica, een van de meest glorieuze wijken aan de Bosporuskust van Istanbul, is yoghurt met poedersuiker eroverheen gestrooid.
Mark Captein van Orangerie De Pol is Chef van het Jaar bij JRE
Mark Captein, die samen met zijn partner Marjolein van der Ham Orangerie De Pol runt in Doetinchem, is door restaurantvereniging JRE-Nederland uitgeroepen tot Chef van het Jaar. ‘Ik ben verrast en enorm trots op deze prijs’.
Gérard Bertrand: Clos du Temple 2019
Onlangs was er een online-proeverij van Gérard Bertrand wijnen. De producent stuurde proefflessen aan internationale wijnjournalisten die in hun eigen tempo de wijnen goed kunnen proeven.
Bavaria doopt nieuwe brouwinstallatie voor nieuwe 0.0% die smaakt als pils
Van links naar rechts Christophe Drouen, Wim Swinkels, Romke Swinkels, Emiel Hendrikx.
Vandaag onthult brouwerij Bavaria, onderdeel van Swinkels Family Brewers, haar nieuwste 0.0% brouwinstallatie voor alcoholvrij en alcoholarm bier. Deze brouwinstallatie, genaamd Fenix, stelt Bavaria in staat om een nieuw alcoholvrij bier te brouwen dat schuimt, ruikt én smaakt als een alcoholhoudend pils. Het startpunt in het brouwproces is een unieke en geheime receptuur met alcohol, waarna thermische de-alcoholisatie wordt toegepast om de alcohol uit het bier te halen. Door dit onder zeer lage temperatuur te doen, ‘verdampt’ zo min mogelijk van de karakteristieke pilsgeur en -smaak. De nieuwe Bavaria 0.0% komt geleidelijk beschikbaar in de supermarkt en ook in horeca zodra deze weer opengaat.
Gastronomisch Gilde en Dutch Cuisine slaan handen ineen
Van links naar rechts: Hugo Wijbenga, penningmeester Gastronomisch Gilde, Hans Everse, voorzitter-president Gastronomisch Gilde, Lennart Maas, bestuurslid Gastronomisch Gilde, Albert Kooy, bestuurslid Dutch Cuisine, Ferdie Olde Bijvank, voorzitter Dutch Cuisine en Pieter Ruig, bestuurslid Dutch Cuisine.
Met trots presenteert het Gastronomisch Gilde een nieuwe partner: Dutch Cuisine, een beweging die de duurzame, Nederlandse eetcultuur op de kaart zet. Beide organisaties willen gezamenlijke projecten starten waarbij kennis en netwerken met elkaar worden verbonden.