Tentoonstelling ‘De afbreekeconomie’ van Boijmans van Beuningen nu online
Begeef je tussen water en vuur, in de natuur van de haven in IJmuiden en de Kathedraal van AVL Mundo. ‘De afbreekeconomie’ is een online tentoonstelling over het maken en kapotmaken van dingen. Het gaat hier niet over economische groei of efficiënt produceren. De tentoonstelling kantelt ons economisch model. Hoe breken we alles wat we als mens maken weer af?
Kuifhertje geboren in Diergaarde Blijdorp
Eind maart is er een kuifhertje geboren in het verblijf bij de Chinese sfeertuin in Diergaarde Blijdorp. Het is een mannetje en hij heet Simon, vernoemd naar een onlangs gepensioneerde dierverzorger. Het jong verblijft nog enkele weken in de stal tot het beter weer is. Ook leert hij in deze periode om moeder goed te volgen. Als hem dit lukt, zal hij samen met zijn moeder Michelle en vader Peter het buitenverblijf verkennen. De kleine is zeer welkom, want kuifherten worden in het wild bedreigd, door onder andere ontbossing. Diergaarde Blijdorp coördineert het fokprogramma van deze dieren. Blijdorp ontving in 1992 voor het eerst een paar kuifhertjes uit de dierentuin van Shanghai, de Rotterdamse zusterstad in China.
Efteling neemt deel aan pilot van Fieldlab op zaterdag 24 april 2021
De Efteling opent zaterdag 24 april aanstaande voor het eerst sinds lange tijd de poorten voor een officiële pilot van Fieldlab. Hierbij zijn 8.000 bezoekers welkom. Het kabinet heeft daar vandaag mee ingestemd.
Horeca moet niet als last, maar weer als lust gezien worden
De afgelopen maanden konden de media niet om de horeca heen. En begrijpelijk ook, aangezien de branche het zwaarst getroffen is. Beelden van gesloten zaken, opstandige ondernemers en discuterende politici zijn niet meer weg te denken. En uiteindelijk levert het niets op. Vraag is ook hoe de horeca gezien wordt. Is het een last of een lust?
Gérard Bertrand – Rosé Source of Joy 2020
Onlangs was er een online-proeverij van Gérard Bertrand wijnen. De producent stuurde proefflessen aan internationale wijnjournalisten die in hun eigen tempo de wijnen goed kunnen proeven.
De biertrends dit voorjaar
Bier is nog altijd de meest gedronken alcoholische drank ter wereld. Ook dit voorjaar laven we ons massaal aan het gerstenat. Wat zijn de biertrends deze lente? Online bieropleider Bierista.nl raadpleegde duizenden bierliefhebbers uit haar community en dit is wat zij zeiden.
Finalisten competities foodspecialiteitenwinkels
Jaarlijks strijden gecertificeerde foodspecialisten tijdens de Nationale Competities in drie categorieën om de beste van Nederland te worden. Afgelopen maand hebben de voorrondes plaatsgevonden, waarna er nu elf winkels de finale hebben behaald en de strijd verder aangaan om de titel te bemachtigen van ‘Nederlands Beste Foodspecialiteitenwinkel’, ‘Nederlands Beste Foodspecialist Boerenkaas’ of ‘Nederlands Beste Foodspecialist Noten & Chocolade’.
Met champagnegist gebrouwen hard seltzer
Overgewaaid vanuit de Verenigde Staten lijkt de hard seltzer hard op weg om ook in ons land een fenomeen te worden. De laag-alcoholische, caloriearme en koolzuurhoudende drankjes rukken op in groten getale. White Stork speelt in op deze dranktrend en onderscheidt zich als eerste duurzame hard seltzer in Nederland. Het gloednieuwe merk geeft overtollig fruit een nieuwe kans door het sap te gebruiken voor een verfrissend, duurzaam drankje. De hard seltzer van White Stork wordt gebrouwen met champagnegist. De unieke bereidingswijze maakt de drank niet alleen honderd procent natuurlijk en duurzaam, maar bovenal verrassend in smaak.
Efteling en Eneco realiseren samen grootste laadplein van de Benelux
De Efteling opent, in samenwerking met Eneco, het grootste laadplein in de Benelux. Het attractiepark heeft sinds deze week 60 laadpalen toegevoegd op het parkeerterrein voor bezoekers. Dat zorgt voor een totaal van 87 laadpalen, waar als het park weer opent, 174 elektrische auto’s tegelijkertijd kunnen opladen.
De MICHELIN Gids Nederland 2021
Michelin is meer dan verheugd om haar selectie van de MICHELIN Gids Nederland 2021 te onthullen. Twee nieuwe restaurants worden bekroond met twee sterren en maar liefst acht nieuwe restaurants worden onderscheiden met één ster. Deze onderscheidingen bevestigen het doorzettingsvermogen en de vastberadenheid die de chef-koks en hun teams dagelijks aan de dag leggen. In totaal telt de MICHELIN Gids Nederland 113 sterrenrestaurants.