DrankDrank
KokenKoken
BoekenBoeken

Zeezuiper: Beste Belgische Tripel

Voor het tweede jaar op rij valt Scheldebrouwerij flink in de prijzen bij de Londense World Beer Awards. Met maar liefst vijfmaal eremetaal in de begeerde hoek van klassiek Belgische stijlen wordt hun bevlogen missie naar de best gebalanceerde bieren wederom beloond. In een sterk deelnemersveld wordt Zeezuiper tot beste tripel van België gekroond, staan Strandgaper en Lamme Goedzak samen op het podium en vallen ook Witheer én de speciale editie van ’n Toeback bijzonder in de smaak. Een eervolle erkenning voor deze onafhankelijke brouwers die met gepaste trots verder brouwen waar ze het best in zijn.

 

Lees meer...

Nieuwe buren in Diergaarde Blijdorp

Nieuwe buren voor de giraffen in Blijdorp. Op de Savanne is een nieuw koppeltje hyena’s te bewonderen. Deze zomer arriveerde een man uit Berlijn en onlangs trok een vrouwtje uit La Teste (Frankrijk) bij hem in. De eerste paring heeft al plaatsgevonden; een goede start. Vanaf de vlonder bij de grote baobab-boom kun je ze goed bekijken. Aan de andere kant staan de giraffen en koedoes.

't Schoonste terras van 't Stad, de ZOOmer is begonnen

De ZOO in Antwerpen heeft er een pareltje bij. En dat is perféct op tijd. De examens en rapportstress zijn voorbij en de temperaturen gaan dit weekend weer van warm naar heet. Tijd voor wat ontspanning dus. Met een drankje in de hand en zicht op de flamingo's geniet je van livemuziek aan onze ZOOmerbar. Het ijsblokjesmachine draait alvast overuren om vanaf zaterdag de cocktails en het hoofd koel te houden.

Lees meer...

Team van Hotel & Restaurant Merlet winnaar Gouden Koksmuts

In de spannende strijd om de HANOS Gouden Koksmuts komt het team van Hotel & Restaurant Merlet* als trotste winnaar uit de bus! Deze felbegeerde prijs voor keukenbrigades van toprestaurants werd zojuist uitgereikt tijdens de Horecava, de grootste nationale vakbeurs voor professionals in de foodservice-industrie, die deze week plaatsvindt in de RAI. De ontroerde chef-kok van het team, Jonathan Zandbergen: “Het is geweldig om hieraan mee te doen!” Dat moeten volgens hem alle (jonge) koks weten.

Lees meer...

RieslingWeeks 2017

Voor de zevende keer organiseren restaurateurs en wijnhandelaren samen met het Informatiebureau voor Duitse Wijn de RieslingWeeks. Van vrijdag 2 tot en met zondag 18 juni 2017 staat Duitse Riesling centraal in de horeca en wijnwinkel.

Lees meer...

Vier Carnaval als een echte Heidi

Carnaval staat weer voor de deur. Uiteraard is Berentzen ApfelKorn van de partij. Tijdens alle festiviteiten zal traditiegetrouw de ApfelKorn rijkelijk vloeien als een feestdrankje. Carnaval is pas echt compleet met een unieke carnavalsoutfit en om de feestgangers daar een handje bij te helpen lanceert Berentzen ApfelKorn de Heidi-muts. Wunderbar.

Lees meer...

Blaffende zwartstaartprairiehonden in Artis

De kolonie zwartstaartprairiehonden in Artis heeft een Noord-Amerikaans prairielandschap gekregen. Prairiehonden (Cynomys ludovicianus)maken een blaffend geluid wanneer ze alarm slaan. Ze leven in het wild op de prairies van Noord-Amerika ten oosten van de Rocky Mountains. Daarom heeft de beplanting rond het nieuwe verblijf een Noord-Amerikaanse uitstraling gekregen, die in het najaar het gevoel van een Indian Summer zal oproepen. In het verblijf graven de dieren zelf hun holletjes en gangen. Uiteindelijk modelleren de prairiehonden dus zelf de contouren van de heuvels. 

Lees meer...