Boeken algemeen

RieslingWeeks 2017

Voor de zevende keer organiseren restaurateurs en wijnhandelaren samen met het Informatiebureau voor Duitse Wijn de RieslingWeeks. Van vrijdag 2 tot en met zondag 18 juni 2017 staat Duitse Riesling centraal in de horeca en wijnwinkel.

Lees meer...

Vier Carnaval als een echte Heidi

Carnaval staat weer voor de deur. Uiteraard is Berentzen ApfelKorn van de partij. Tijdens alle festiviteiten zal traditiegetrouw de ApfelKorn rijkelijk vloeien als een feestdrankje. Carnaval is pas echt compleet met een unieke carnavalsoutfit en om de feestgangers daar een handje bij te helpen lanceert Berentzen ApfelKorn de Heidi-muts. Wunderbar.

Lees meer...

Blaffende zwartstaartprairiehonden in Artis

De kolonie zwartstaartprairiehonden in Artis heeft een Noord-Amerikaans prairielandschap gekregen. Prairiehonden (Cynomys ludovicianus)maken een blaffend geluid wanneer ze alarm slaan. Ze leven in het wild op de prairies van Noord-Amerika ten oosten van de Rocky Mountains. Daarom heeft de beplanting rond het nieuwe verblijf een Noord-Amerikaanse uitstraling gekregen, die in het najaar het gevoel van een Indian Summer zal oproepen. In het verblijf graven de dieren zelf hun holletjes en gangen. Uiteindelijk modelleren de prairiehonden dus zelf de contouren van de heuvels. 

Lees meer...

Ratebeer Best 2015 Awards

  • Beste brouwer ter wereld: Hill Farmstead Brewery (Vermont,VS)
  • Beste bierrestaurant ter wereld: Akkurat (Stockholm,Zweden)
  • Beste café ter wereld: In de Verzekering tegen de Grote Dorst(Eizeringen)
  • Beste brouwer van België: 3 Fonteinen (Beersel)
  • Beste bierrestaurant van België: De Heeren van Liedekercke(Denderleeuw)

RateBeer, één van ‘s werelds belangrijkste bierwebsites, publiceerde vandaag de RateBeer Best 2015-lijst. Zie www.ratebeer.com/RateBeerBest/.De prijs voor beste ‘brouwer ter wereld 2015’ ging naar Hill Farmstead Brewery (Vermont, USA), gevolgd door AleSmith Brewing Co uitSanDiego,California.Hetbronswasvoorbrouwerij3FonteinenuitBeersel.

Lees meer...

Een nieuwe meestertitel in de horeca?

Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en Koninklijke Horeca Nederland (KHN) zijn gezamenlijk een onderzoek gestart naar de haalbaarheid én wenselijkheid van een nieuwe meestertitel in de horeca: SVH Meester Horecaondernemer. Naast de vijf ambachtelijke meestertitels die de branche al jaren kent (SVH Meesterkok, SVH Meestergastheer, SVH Wijnmeester, SVH Meesterschenker en SVH Meesterijsbereider) willen KHN en SVH onderzoeken of er vraag is naar een nieuwe titel. De vraag naar deze mogelijk nieuwe titel is vanuit verschillende hoeken van de branche geuit. In deze nieuwe meestertitel moet de hoogste graad van vakbekwaamheid op het gebied van ondernemersvaardigheden in de horeca geborgd zijn.

Lees meer...

Jacob Jan Boerma opent restaurant in NH Grand Hotel Krasnapolsky

Chef-kok Jacob Jan Boerma, eigenaar van restaurant De Leest in Vaassen dat door Michelin met drie sterren is onderscheiden, slaat met een nieuw concept zijn vleugels uit naar de hoofdstad. Begin 2016 opent hij in het geheel vernieuwde NH Grand Hotel Krasnapolsky zijn eigen restaurant in Amsterdam. Ook is Boerma’s signatuur te vinden in het nieuwe Grand Café Krasnapolsky, dat begin juli 2015 haar deuren opent.

Lees meer...