Promotiecampagne kinderassortiment
Boeken algemeen

Kom tekenen tijdens het Rotterdams Tekenfestival

Rotterdam krijgt dit jaar zijn eigen tekenfestival: het Rotterdams Tekenfestival. Initiatiefnemers zijn de Rotterdamse kunstinstellingen, Museum Boijmans Van Beuningen, Showroom MAMA, Witte de With Center for Contemporary Art, TENT, Villa Zebra, Het Nieuwe Instituut en de Kunstuitleen Rotterdam. In het weekend van 7 en 8 oktober is iedereen welkom om samen het plezier van tekenen te vieren: van jong en oud en van professional tot amateur. Tijdens het tweedaagse festival kunnen bezoekers tussen 13.00 en 17.00 uur meedoen aan workshops in de deelnemende kunstinstellingen. Stempelkaarten à € 7,50 per persoon geven het hele weekend toegang tot alle workshops en deelnemende musea.


Onder de vlag van het internationale tekenfestival ‘The Big Draw’ organiseerden Rotterdamse kunstinstellingen in voorgaande jaren al gezamenlijk een evenement in oktober. Dit jaar gaat het initiatief verder als zelfstandig Rotterdams Tekenfestival.


Een veelzijdig tekenprogramma 7 en 8 oktober
Bij Villa Zebra leren kinderen en hun (groot)ouders hoe een lijn zomaar kan veranderen in een plant, een schoen of beest en de allerkleinsten (3+) kunnen monsters tekenen op muziek. Maak kennis met het Jeugdcultuurfonds en wat zij kunnen betekenen voor Rotterdamse kinderen en volg de doorlopende tekenworkshop van kunstenaar Svetlana Prigoditch. Klik hier voor het volledige persbericht en hoge resolutie beeldmateriaal.
 

Tekenaar, tatoeëerder, dichter en performer Ko de Kok is aanwezig bij TENT en Witte de With en laat bezoekers alledaagse en absurde beelden met elkaar te combineren tot een eigen, fantasierijke werkelijkheid.

 

Bij showroom MAMA maakt Illustrator Funs Janssen je bewust hoe we anderen zien en hij daagt je uit om dat in beeld te brengen. In Museum Boijmans Van Beuningen kunnen deelnemers zich laten inspireren door Rembrandt en net als de meester een ets maken en tekenen op de ramen met kunstenaar Bruno Ferro Xavier da Silva of werk samen met kunstenaar Nazif Lopulissa (Nasbami) aan een verrassend stilleven.

 

Maak eens een ‘portret in stukken’ onder leiding van kunstenaar Johannes Schwartz in Het Nieuwe Instituut, teken dit keer niet iemands gezicht, maar karakter, eigenaardigheden en lievelingsspullen. Vingerhoedjes paraat? Bij Kunstuitleen Rotterdam kunnen bezoekers tekenen in textiel, met als resultaat: een badge.

 

Actuele informatie
Stempelkaarten à € 7,50 p.p. (contant af te rekenen) geven het hele weekend toegang tot alle workshops en deelnemende musea. De stempelkaarten zijn verkrijgbaar bij alle deelnemende locaties:

Museum Boijmans Van Beuningen: Museumpark 18-20 Het Nieuwe Instituut: Museumpark 25
Kunstuitleen Rotterdam: Goudsesingel 268 Showroom MAMA: Witte de Withstraat 29-31
TENT en Witte de With Center for Contemporary Art: Witte de Withstraat 50 Villa Zebra en Jeugdcultuurfonds: Stieltjesstraat 21