Boeken algemeen
Promotiecampagne kinderassortiment

Extra Oude Beemster-kaas superieur met drie sterren

Beemster heeft voor het tweede jaar op een rij de Superior Taste Award van International Taste en Quality Institute gewonnen. De 18 maanden gerijpte Extra Oude Beemster kaas haalde bij de gerenommeerde iTQi keuring een uitmuntende score van 91,9 punten waarbij gekeurd werd op geur, uiterlijk, smaak en textuur. De kaas behoort hiermee tot de drie sterren “uitzonderlijke producten categorie”, en dat is het hoogst haalbare in deze keuring. Beemster 30+ Oud en Beemster Belegen werden met twee sterren beoordeeld. Dit houdt in dat de kaas tussen de 8o % en 90% van de totale punten toegekend heeft gekregen, daarmee horen zij in de categorie “opmerkelijke producten”.



Gelijk aan Michelinster


De  Superior Taste Award  is het enige label op gebied van smaak dat door opinieleiders en Michelin chefs, toegekend wordt. De juryleden van iTQi komen uit 15 verschillende landen en zijn allemaal lid van de meest prestigieuze Europese culinaire verenigingen, waaronder de Maîtres Cuisiniers de France, de Academie Culinaire de France, de Academy of Culinary Arts en Euro-Toques. Het ItQi richt zich volledig op het beoordelen van voedingsmiddelen en dranken van hogere smaak. Hierbij test de culinaire vakjury blind.



Traditioneel kaasmaken


Directeur CONO Kaasmakers Eric Hulst; “Wij winnen regelmatig prijzen met onze kazen en dat is geen kwestie van geluk. Wij willen de allerlekkerste kaas maken voor kaasliefhebbers overal ter wereld. De melk die wij gebruiken komt van onze eigen 500 melkveehouders en de kazen worden door onze kaasmeesters nog op traditionele manier  gemaakt volgens een eeuwoud recept waarbij de wrongel handmatig wordt geroerd. Daarna komen de kazen in een pekelbad met een geheime receptuur. In de nieuwe kaasmakerij die nu wordt gebouwd wordt exact dezelfde methode van kaasmaken gevolgd”



Duurzame toekomst


CONO Kaasmakers, de coöperatie achter Beemster kaas is gevestigd in de bijzondere Beemster polder, Unesco Werelderfgoed. De kaasmakers maken met veel zorg en passie op ambachtelijke wijze en volgens traditionele receptuur de allerlekkerste kaas te maken; Beemster kaas. Het bedrijf introduceerde in 2002 als eerste in Europa premies voor melkveehouders die hun koeien buiten laten grazen. Beemster kaas wordt gemaakt van 100% weidemelk uit Noord Holland en wordt geroemd om zijn unieke smaak en smedigheid. In de loop van 2014 wordt de bouw van de ‘Groenste Kaasmakerij’ voltooid en is het bedrijf klaar voor een mooie, duurzame toekomst.