Amsterdam meets New York met gastchef Fredrik Berselius

Op 26 mei kookt tweesterrenchef Fredrik Berselius van restaurant Aska samen met chef Joris Bijdendijk bij RIJKS®, het restaurant van het Rijksmuseum. Berselius presenteert zijn eerste boek Aska, vernoemd naar zijn restaurant en uitgegeven door Phaidon.


Fredrik Berselius, geboren en getogen in Stockholm, Zweden, bracht het grootste deel van zijn culinaire carrière in New York door. Hij werkte voor toprestaurants in New York en bracht zijn liefde voor de natuur naar het grootstedelijke. In 2012 opende Berselius restaurant Aska, Zweeds voor ‘as’, waar hij Nordic culinaire tradities combineert met de stadse kenmerken van zijn adres in Brooklyn.

 

Tijdens zijn bezoek demonstreert Berselius zijn kenmerkende smaken, ingrediënten en technieken. Deze zelfde kenmerken hebben hem twee Michelinsterren opgeleverd, drie sterren van The New York Times, vier sterren van Eater en een reputatie als een van de meest geavanceerde restaurants in de Verenigde Staten. Samen met chef Bijdendijk en team RIJKS® wordt een speciaal menu gecreëerd.

 

Rijks X Aska 26 mei

Sinds de opening van het museumrestaurant in november 2014 heeft RIJKS® vele gastchefs ontvangen, waaronder Margot Janse (The Tasting Room / Le Quartier Français in Franschhoek, Zuid-Afrika), Jacques Pourcel (Jardin des Sens in Montpellier, Frankrijk), André Chiang (André in Singapore en RAW in Taiwan), Tim Raue (Tim Raue, Berlijn), Yotam Ottolenghi (Nopi, Londen), Nick Bril (The Jane, Antwerpen), Virgilio Martínez (Central, Lima), Fergus Henderson (St. John, Londen), Eelke Plasmeijer (Locavore, Bali), Dan Hunter (Brae, Australië), Kamilla Seidler (Gustu, Bolivia), Sang Hoon Degeimbre (L'air du temps, België) en Micha Tsumura (Maido, Lima).